HTC'den Çin'i sallayacak telefon One X9!

HTC, heyecan verici özelliklere sahip orta seviye telefonu HTC X9'u resmi olarak tanıttı!

Amiral gemisi pahalıysa...

HTC, yeni metal gövdeli telefonu One X9'u Çin'de tanıttı. Önden bakıldığında Butterfly S'e oldukça benzeyen cihazın arka tarafı, Lenovo'nun Phab Plus'ını andırıyor.

Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda iyi bir orta seviye telefondan bekleyeceklerinizi sunduğunu görüyoruz. 5,5 inç'lik 1080p ekranla gelen HTC One X9, sekiz çekirdekli MediaTek X10 yonga setine (8 Cortex-A53 çekirdeği), 3GB RAM'e, 32GB depolama alanına, microSD slotuna (2TB'a kadar), 3.000mAh pil kapasitesine ve çift Nano SIM slotuna sahip. UMTS 3G, China Mobile'ın TD-SCDMA 3G ve çift modlu LTE ağlarını destekleyen telefon, 13 megapiksellik f/2.0 ana kamerayla geliyor. Kamera optik görsel sabitleme ve çift tonlu LED flaş ile donatılmış.

HTC'den Çin'i sallayacak telefon One X9!

HTC One A9'un X9'dan biraz daha pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak X9'un ön yüzdeki BoomSound hoparlörleri ilgi çekebilir. One X9'un Android 6.0 gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Cihazın ne zaman satışa sunulacağı da henüz açıklanmış değil.

HTC, 2.399 yuan (yaklaşık 1.080 TL) fiyatla satacağı yeni X9 ile, Çin'in telefon piyasasına hükmeden Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo'dan pazar payı kapmak istiyor. Diğer firmalar benzer fiyatlara biraz daha iyi teknik özellikler sunduklarından HTC'nin X9'u bu bölgede iyi tanıtması gerekecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları