HTC'nin Android arabirimi Sense'in 5 müthiş özelliği!

Keşke yeni Android sürümlerinde de olsa dediğimiz, en iyi HTC Sense özelliklerini seçtik...

HTC Sense'in 5 müthiş özelliği!

Stok Android'i bizim gibi birçok Android kullanıcısının sevdiğinden eminiz. Ancak HTC gibi bazı üreticiler, en başından beri stok deneyime alternatif, temiz, gayet güzel görünen, üstelik daha sezgisel bir deneyim sunuyorlar. Bir sonraki Android'de görmek istediğimiz Sense özelliklerini, Google'ın bize kulak vermesi ümidiyle aşağıda sıralamak istedik.

1. BlinkFeed: HTC Sense'in en önemli özelliklerinden biri olan BlinkFeed, giriş ekranlarınızdan birini haber ve eğlence kaynağı haline getiriyor. Kolayca birkaç dakikanızı öldürebilen ekran, dilendiğinde devre dışı da bırakılabiliyor.

2. Theme Creator: Stok Android harika görünse de, yeni duvar kağıtlarını internetten indirmeniz gerekiyor ve görsel olarak çok fazla kişiselleştirilmiyor. HTC'nin Theme Creator aracı ise renk düzenini, simgeleri, ses efektlerini ve yazı tiplerini değiştirmenize veya duvar kağıdını seçip, renklerin otomatik olarak duvar kağıdına göre ayarlanmasına iznin veriyor.

3. Sense Home: Sense Home, bulunduğunuz konuma göre size en sık kullandığınız uygulamaları gösteriyor. Örneğin Gmail'i en çok işteyken kullanıyorsanız, onun simgesini Spotify'ın yerinde görebiliyorsunuz. Tahminleri kusursuz olmasa da, zaman içinde daha iyi bir hale geldiğini görüyorsunuz.

4. Parmak hareketleri: HTC parmak ve el hareketlerinden faydalanan tek firma olmasa da, bu özellik stok Android'de bulunmuyor. Örneğin telefona cevap vermek için cihazı kulağınıza götürebiliyor, çift dokunarak telefonu uyandırabiliyor, soldan çekerek BlinkFeed'e sıçrayabiliyorsunuz.

5. Güç tasarrufu: Android Nougat'ta pil tasarrufuna yönelik Doze gibi bazı özellikler var. Ancak Sense bu alanda kontrolü size sunarak bir adım öne geçiyor. Marshmallow'in pil tasarruf işlevinde tam olarak neyi kısıtlayacağınız size sorulmazken, Sense'te hangi özellikleri kısıtlayabileceğinizi seçebiliyorsunuz. Bunun yanında Extreme Power Saving Mode ile stok Android'in çok önüne geçip, birçok özelliği kısıtlayabiliyor ve yalnızca temel özellikleri açık bırakarak sıkı tasarruf moduna geçebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları