Huawei MateBook'ta Arka Kapı Bulundu

Huawei'nin MateBook laptoplarında keşfedilen ve endişeye neden olan güvenlik açığı, firma tarafından kapatıldı!

Huawei, arka kapıyı kapattı!

Huawei, hacker'ların veya diğer üçüncü partilerin MateBook laptopları uzaktan ele geçirmesine izin veren açık için bir yama yayınladı.

Yazılımsal sorun, ilk olarak Microsoft tarafından, Microsoft Defender'ın bulguları incelenirken ortaya çıkmıştı. Microsoft yaptığı keşif üzerine ocak ayında Huawei'yi bilgilendirmişti. Surrey Üniversitesi'nden Profesör Alan Woodward, BBC'ye yaptığı açıklamada güvenlik açığının NSA'ın cihazlarda casusluk oluşturduğu arka kapılara benzediğini söylüyor. Bununla birlikte Woodward'a göre Huawei'nin kötü niyetli bir davranış sergilediğine veya açığı hükümet baskısıyla yerleştirdiğine dair herhangi bir kanıt yok. Woodward, açığın tedarik zincirinde devreye giren suç çeteleri tarafından veya Huawei'nin itibarını zedelemek kişiler tarafından da yerleştirilmiş olabileceğini söylüyor.

Çin hükümetine batıyı gözetlemekte yardım ettiğinden endişe edilen Huawei, bir süredir uluslararası çapta baskılarla boğuşuyor. Bu son gelişme, bir kasıt olmasa bile Huawei'nin imajı için muhtemelen hoş bir gelişme değil.

Okuyucu Yorumları