Huawei tablet piyasasında büyük başarı elde etti

Huawei, artık sadece akıllı telefon pazarında değil, tablet sektöründe de zirveye oynuyor.

Huawei, Amazon'u Solladı!

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Trendforce'un açıklamasına göre; 2018'nın yılının nihai sonuçlarında tablet bilgisayar piyasasında yüzde 4.3'lük düşüş bekleniyor. Düşüşün nedenleri arasında; akıllı telefonların daha geniş ekranlar ve donanımlar sunması ve döviz kurlarındaki dengesizlik yer alıyor.

Tablet satışları düşerken, giriş seviyesi tabletler geçen yıllara oranla daha popüler oldu. Huawei de tablet pazarında ciddi yükseliş vadediyor. Şirketin tablet sektöründeki pazar payı yüzde 30'dan fazla yükseldi ve global çapta yüzde 9.8 seviyesine ulaştı. Toplam sevkiyat rakamının 14 milyon düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Huawei'nin yükselişi, teknoloji dünyasındaki dengeleri sarstı. Çinli üretici, Amazon'u geride bırakarak, tablet bilgisayar dünyasında üçüncü sıraya yükseldi. Bilindiği üzere Huawei, kısa süre önce dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında da ilk üçe girmeyi başarmıştı.

Amazon, bu yıl geliştirilmiş ses sistemi Echo ile donatılmış tabletlere bel bağlayacak. Amerikalı e-ticaret devi, yılın sonuna kadar 4 milyon adetlik tablet sevkiyatını öngörüyor. Apple'ın yeni tabletleri ile tablet dünyasının fazla kan kaybetmeyeceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları