Huawei, Windows Phone'a açtı ağzını...

Cep devinin Windows Phone açıklamaları, Microsoft'un başından aşağı kaynar su gibi dökülecek!

Windows Phone'a sert sözler!

Telefon üreticilerin yazılımsal platformlar hakkında sert açıklamalar yaptığına sık rastlamıyoruz. Ancak Huawei'nin son açıklamaları, firmanın Windows Phone'dan hiç hoşnut olmadığını gösterdi.

Huawei'nin telefonlarında şu an Android'e yer verdiği doğru, ancak geçtiğimiz aylarda Microsoft'un gururla açıkladığı Windows Phone firmaları arasında Huawei de bulunuyordu. Huawei ve Microsoft'un bir araya gelerek, çift işletim sistemli, Android ve Windows'la çalışan bir telefon üreteceği konuşulmaktaydı. Belki de bu, Huawei'nin Microsoft'un mobil işletim sistemine tam olarak güvenmediğinin bir göstergesiydi. O zamandan bu yana Huawei ve Windows Phone'la ilgili çok şey duymadık. Çift işletim sistemli telefon planları ise Mart ayında çöpe atıldı.

Huawei'nin uluslararası medya ilişkileri başkanı Joe Kelly ise The Seattle Times'la yeni yaptığı bir röportajda "Windows Phone'dan hiç para kazanmadık... kimse Windows Phone'dan para kazanmadı" diyerek işletim sistemiyle aralarının neden bozuk olduğunu ortaya çıkardı. Windows Phone'un Android ve iOS platformları karşısında pazar payını artırmakta zorlandığı biliniyor. Huawei ise Windows Phone'un durağan seyrine daha fazla sabredememiş görünüyor.

Huawei, yakın zamanda Windows Phone'lu telefon üretecek gibi görünmüyor. Eğer HTC gibi üreticiler de platformu terk ederse, Microsoft Windows Phone'lu telefonları tek üreten firma olarak yalnız kalabilir.

Okuyucu Yorumları