Huawei'in Canını Sıkacak Araştırma

Huawei'nin ağ cihazları üzerinde yapılan bir araştırmada, kafa karıştırıcı ciddi sorunlar bulunduğu iddia edildi!

Huawei'in canını sıkacak araştırma

ABD merkezli bir siber güvenlik firmasının yaptığı araştırmaya göre Huawei'nin telekom ekipmanları, rakip firmalara göre daha yüksek bir güvenlik açığı riski içeriyor.

Finite State'in raporuna göre Çinli teknoloji devinin ekipmanlarının, rakiplerin benzer ekipmanlarına kıyasla hacker'lar tarafından kullanılabilecek açıklar içerme ihtimali daha yüksek. Firmanın testleri, geçtiğimiz haftalarda ABD ve İngiltere'deki farklı devlet birimlerine gönderilmiş durumda.

Bulgularıyla büyük dikkat çeken raporun, Trump yönetiminin de Huawei'ye karşı tutumunu destekler nitelikte olduğu değerlendirmesi yapıldı. Beyaz Saray'dan bir yetkili, raporun bulgularıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu rapor, 2009'dan bu yana Huawei'nin uluslararası müşteriler için kurduğu bazı sistemlere gizli erişim sağladığı değerlendirmemizi destekliyor. Huawei, bu gizli erişimi müşterilere ve yerel yönetimlere ifşa etmiyor. Bu gizli erişim, Huawei'nin bilgileri yerel bilgisayarlarda kaydetmesini ve veritabanlarını değiştirmesini sağlıyor."

Sadece iki senelik bir şirket olan Finite State, çok bilinen bir şirket değil. Raporunda büyük iddialarda bulunan Finite State'in bulgularının isabetli olup olmadığı, rapor herkese açık olarak yayınlandığında daha iyi anlaşılacak.

Okuyucu Yorumları