İddiaya göre yeni PlayStation 5 Pro geliyor! PlayStation 6 ise...

Sony’nin, PS4’te olduğu gibi, PS5 için de bir PlayStation 5 Pro modeli üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Ayrıca PlayStation 6’nın ne zaman çıkacağına dair ilk iddialar da gelmeye başladı.

PlayStation 5 Pro geliyor! PlayStation 6 ise...

Insider Gaming'in açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı bir habere göre Sony, PlayStation 5 konsolunun PS5 Pro adlı yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor. Aynı haber, Sony'nin PS5 Pro modelini 2024'ün sonlarında piyasaya sürmeyi planladığını da söylüyor.

Haber, PS5 Pro'da hangi donanım yükseltmelerinin olabileceği hakkında çok fazla ayrıntı içermiyor. Sadece Sony'den Mark Cerny tarafından alınan bir patente dayanarak, oyunlara ışın izleme efektlerinde iyileştirmeler sağlayabileceğini iddia ediliyor.

Tabii ki, bu iddianın bir geçmişi var. 2013'te PS4'ü piyasaya sürdükten sonra Sony, 2016'da PS4 Pro konsolunu piyasaya sürmüştü. Oyun çözünürlüğü desteğini 1080p'den HDR ile 4K'ya çıkaran daha güçlü bir işlemci ve GPU içeriyordu. Ayrıca daha büyük bir sabit diski vardı.

Inside Gaming ayrıca, yine isimsiz kaynaklar aracılığıyla, Sony'nin mevcut PS5 konsolunun yeni bir sürümünü 2023'ün sonlarında, çıkarılabilir bir disk sürücüyle piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Haberde PlayStation 6’dan da bahsediliyor. Yazılanlara bakarsak, gerçek yeni nesil PlayStation'ın en erken 2028'e kadar piyasaya sürülmeyeceğini söyleyebiliriz.