İlk Drone Teslimatında İşlem Tamam!

İnternet devi, drone ile teslimat konusundaki planlarını, ilk kez gerçeğe dönüştürerek tarihi bir adıma imzasını attı!

İlk drone teslimatında işlem tamam!

Amazon, insansız hava aracı Drone'larla uzun süreden beri ilgileniyor ve siparişlerini Drone ile teslim etme hayali kuruyordu. Şirket, bu noktada ilk adımı başarıyla da attı. İngiltere'nin Cambridge kentinde ilk Drone teslimatını yapan Amazon, bu teslimatı yalnızca 13 dakikada tamamladı.

Drone'lar hakkında her şey!

Yapılan Drone ile teslimat, Amazon'un sipariş teslimatının hiç kimsenin müdahalesi olmadan yapılmasını planladığı Prime Air servisinin beta sürecindeki ilk adımı niteliği taşıyor. Sipariş verildikten sonra 13 dakika içinde tamamlanan Drone ile teslimat, depodan yaklaşık 3.2 kilometrelik mesafeye gerçekleştirildi.

Elbette Amazon bu test için gerekli makamlardan izinlerini almış. Zira bilindiği üzere Drone uçuşları şu sıralar pek çok bölgede yasaklara takılıyor. O nedenle bu izinler, Drone ile teslimat hizmetinin faal olarak uygulanabilmesinin hayati yönünü oluşturuyor.

Drone'ların Yeni Düşmanı: DroneGun

Amazon'un Drone ile teslimat hayalini hayata geçirebilmesi için daha önünde uzunca bir süre var. Şirketin tahminlerine göre 2018 yılına kadar test süreci başlamayacak. Ancak bu konuda yetkililerden gerekli desteği alırlarsa, insansız hava araçlarını beklenenden daha erken gökyüzüne yükselirken görebiliriz.

Okuyucu Yorumları