İlk halka açık Macintosh tanıtımını izleyin!

Steve Jobs'un 1984'te ilk Macintosh'u tanıttığı görüntüler, yıllar sonra ortaya çıktı! Haberimizde!

Jobs, efsaneyi tanıtırken...

Steve Jobs, Macintosh'u Apple'ın 24 Ocak 1984'teki yıllık hissedarlar toplantısında tanıtmıştı. Ancak Jobs, aynı performansını birkaç gün sonra Boston Computer Society'deki etkinlikte de düzenledi. Aşağıda izleyebileceğiniz video ise Cumartesi gününden bu yana ilk kez yayınlanmış durumda. Tanıtım, 6 gün önce yapılan ilk tanıtımla hemen hemen aynı olsa da Boston'daki tanıtımda görüntü kalitesi daha iyi.

Yaklaşık 90 dakikalık videonun en ilgi çeken anlarından bir tanesi, Jobs'a normal bilgisayar kullanıcılarının sorular sorduğu soru-cevap bölümü. Bu bölümde dönemin önde gelen "nerd"leri, Jobs'u sistem donanımından MacWrite'taki sözcük sığdırma işlemine soru yağmuruna tutuyorlar. Bir başka önemli an ise videonun sona doğru ev sahibi Jonathan Rotenberg'in bir sonraki toplantıda bir IBM konuşmacısının da katılımda bulunacağını söylemesi. Rotenberg'in bu sözü üzerine seyirciler arasından yükselen gülüşmeler dikkatimizden kaçmadı.

Video, bugün Apple yöneticilerinin yapmayacağı bir şeyle, Steve Wozniak ve Macintosh takımının katılımcıların sorularını bire bir cevaplamasıyla sona eriyor.

Okuyucu Yorumları