İnceleme: 7th Sector

Şimdiye kadar herşey olmuştuk, bir elektrik kıvılcımı kalmıştı. Limbo ve Inside'ı sevmiş olanlar kaçırmasın!

İnceleme: 7th Sector

Bağımsız oyunların çoğu farklı konuları ve oynanış şekilleri ile dikkat çekiyor. Birbirine benzeyen oyunlardan sıkılanlara ilaç gibi geliyor. 7th Sector de işte onlardan biri.
Oyunların başlarında ne olup ne bittiğini anlamak kolay olmuyor. Basitçe söylemek gerekirse kablo üzerinde ilerleyebilen ve kısa devrelerle ile yakın kablo ve elektrikli nesnelere atlayabildiğimiz bir elektrik kıvılcımını yönetiyoruz. Sürekli kıvılcım olarak kalmıyoruz elbette.

Zamanla elektrikle çalışan çoğu aracı da ele geçirip Rusya'nın bir şehrinde daha özgürce hareket etme şansı da buluyoruz. Bunu yaparken birbirinden çok farklı bulmacalar yolumuza çıkıyor. Kimi zaman bir matematik denklemi çözmeye çalışıyor, kimi zamansa bir gramofon yardımıyla güvenlik sistemini aşıyoruz. Bazı yerlerde bulmacaların zorlayıcı olduğunu da belirtmem gerek. Yaklaşık 4 saat süren macera boyunca oyunun hikayesini anlamak için kenara köşeye sıkıştırılmış ayrıntılara oldukça dikkat etmek gerekiyor.

7th Sector başarılı bölüm ve bulmaca tasarımlarıyla olduğu kadar etkileyici görselliği ile de çok dikkat çeken bir bağımsız yapım olmuş. Daha çok bir Switch oyunu gibi dursa da konsolda da eğlenceli saatler vaadediyor. Mutlaka deneyin!

65

Platform: XONE/PC/PS4/Switch
Tür: Bulmaca
Yapımcı: Sergey Noskov

Okuyucu Yorumları