İnceleme: Observation

Meğer uluslarası uzay istasyonu bilgisayarı olmak ne zormuş! Hele bir de kontrolden çıktıysa...

İnceleme: Observation

Oyunlarda, yönettiğimiz karakterler ile uzay gemilerindeki ve üslerdeki bilgisayarları kullanarak kapıları açıp, kameraları kontrol ediyor ya da roketleri ateşliyoruz. Observation'da ise işler tersine dönüyor. Bu sefer bir uzay istasyounuda o kontrol ettiğimiz bilgisayardaki yapay zekayı kontrol ediyoruz ve mürettebatın bir üyesi olan Emma Fisher'ın bize verdiği komutları yerine getirip, hataları çözmeye ve sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz. Emin olun bir bilgisayar olmak o kadar da kolay değil. Hele ki uzay istasyonu kontrolden çıkmışsa.
Observation; grafikleri, konusu, seslendirmeleri, oyun ve bulmaca mekanikleri ve başarılı bir şekilde yansıttığı atmosferi ile kesinlikle bu yıl ki en iyi bulmaca oyunu adaylarından biri.

A Space Odyssey tadında bir oyun

A Space Odyssey tadında bir oyun

Oyun ana karakter Emma Fisher'ın, oyunun başında uyandığında geri kalan herkesin kaybolduğunu ve Houston ile iletişime geçemediğini fark etmesiyle başlıyor. Neler olduğunu anlayabilmek için geminin yapay zekası olan SAM ile iletişime geçerek aksaklıkları düzeltme işine girişiyor. Ve işte tam bu noktada biz devreye girip SAM olarak geminin farklı noktalarındaki kameralara ve sistemlere bağlanarak Emma'nın direktifleri doğrultusunda işleri kontrol altına almaya çalışıyoruz. Observation'ın grafiklerinin güzel olmasının yanı sıra üssün içi de oldukça gerçekçi tasarlanmış. İstasyon Salyut 10, Horizon, Shenzhou XII ve central hub olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin her biri farklı ülkeler tarafından kurulduğu için hepsinin kendine has da bir atmosferi var.
SAM'in ana erkanı gibi oyundaki bazı teknolojik ekipmanlar 90'larda çekilmiş A Space Odyssey ya da Alien gibi bilim kurgu filmlerini hatırlatıyor. Xbox Game Pass sahipleri ücretsizken bence kaçırmasınlar. Satın almayı düşünenler için fiyatı da bence oldukça uygun. Keşke biraz daha uzun olsaydı.

85

Geliştirici: No Code
Dağıtım: Devolver Digital
Tür: Macera
Web: https://observationgame.com/

Okuyucu Yorumları