İnceleme: Gears Tactics

XCOM'dan sonra en iyi sıra tabanlı strateji oyunu olabilir. GOW fanatikleri zaten hiç kaçırmasın!

İnceleme: Gears Tactics

Gears of War evreninde geçiyor olması bu oyunu sevmem için en büyük kriter elbette. Sıra tabanlı strateji sevenler için de XCOM kadar olmasa da türünün en iyileri arasına yerleşebilecek bir seçenek olduğunu açıkca söyleyebilirim. Aslında ben yapımı bu kadar uzun süren ve beklenen bir oyunun XCOM'dan daha iyi olmasını beklerdim, bu da bir gerçek.
GT, Locust İstilası'nın ilk yıllarında geçiyor. Unreal Engine'in de katkısıyla görselliğin mükemel olduğu çatışmalar hem eğlenceli hem de birçok açıdan yenilik sunuyor. Yapay zekâ ise oyunun en etkili yanlarından biri ve çoğu zaman size nefes aldırmıyor. Sıklıkla kullanacağınızı düşündüğüm Overwatch özelliği, belli bir bölgeyi hedef alarak Locust'ları durdurmanıza yardımcı olabiliyor. Ancak bu özelliği düşmanınız da kullabildiği için çoğu zaman köşeye sıkışan siz de olabiliyorsunuz.

Daha az aksiyonlu Gears

Daha az aksiyonlu Gears

Oyunda her iki tarafın 3 hareket hakkı bulunuyor. Bunun tamamını ateş etmek için kullanabileceğiniz gibi hareket etmek ya da özel yetenekler için de kullanabiliyorsunuz. Elbette bazı yetenekler size 2 hareket puanına mal olabiliyor. Grafikler çok detaylı olduğu için haritalarda siper alabileceğiniz çok nokta bulunuyor. Ancak yine de vurulur yere düşerseniz, ikinci kez vurulmadan düşen ekip arkadaşınızı kaldırmak için destek sınıfını sık sık kullanmanız gerekebiliyor. Askerleri kurtar, herkesi öldür, belirli noktayı koru görevleri sıklıkla tekrarlanıyor ancak bölüm sonu canavarı, bir bölgeden erzak toplama ve bombardımandan kaçma görevleri gibi araya serpiştirilmiş farklı görevlerin oyuna renk kattığı da bir gerçek. Oyunda askerlerimizi belirli iki uzmanlık ağacında geliştirebiliyoruz. Bu ağaçlardaki yetenek sayısı çok fazla gibi görünse de çeşitlilik konusunda biraz daha iyi olabilirdi.
Grafikler, savaş mekanikleri ve seslendirme gibi detaylar ile parlayan oyuna Game Pass kullanıcıları bedava ulaşabiliyor. Değilseniz de Steam'den alın. Çok daha ucuza geliyor :)

80

Geliştirici: The Coalition
Dağıtım: Xbox Game Studios
Tür: Aksiyon/Macera
Web: https://www.gearstactics.com/

Okuyucu Yorumları