İnceleme: Superliminal

Sıradışı bulmaca oyunlarını sevenleri bile şaşırtacak kadar ilginç. Çözmek için bakış açınızı değiştirmeniz gerekebilir!

İnceleme: Superliminal

İlk olarak şunu söyleyerek başlamak istiyorum ki, çok açık ve net olarak daha önce böyle bir oyun oynamadığınıza eminim. Superliminal kafa olarak Observer, mekan tasarımları ve kafa karıştırıcı bulmacalarıyla Portal ve hisiyat olarak da gördüğünüz rüyaları andırıyor. Bakış açısı ve perspektif üzerine oturtulmuş bulmacalara sahip oyunu tam anlamı ile kelimeler ile ifade gerçekten zor. O yüzden tanıtım videosuna da bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Garip bir rüyadaymışsınız hissi veren oyunda ilerledikçe gerçekten de Dr. Pierce tarafından tasarlanmış bir rüya terapisinde olduğunuzu anlıyorsunuz. Oyun boyunca size eşlik eden bir yapay zeka ve ses kayıtları, bu garip yolculuğunuzda size yardımcı olmasa da en azından arkadaşlık etmeyi başarıyor. Bulmacaları çözerek rüyadan çıkmaya çalıştıkça gitgide daha da derinlere inmeye başladığınızı fark ediyorsunuz. Oyunda bulmacaların çok da kolay olmadığını söyleyeyim. Çünkü bu oyunda problemlere bakış açınızı fiziksel olarak da değiştirmeniz gerekiyor.

Çözüm farklı bakış açısında olabilir

Çözüm farklı bakış açısında olabilir

Nesnelere, kapılara ya da pencerelere farklı açılardan bakarak onları tutulabilir, geçilebilir, tırmanılabilir ya da en azından işinize yarayacak şekilde kullanılabilir hale getirmeniz mümkün oluyor. Biraz önce de belirttiğim gibi mekanikleri kolay nasıl anlatabilirim emin değilim. Örneğin büyük bir nesneye uzaklaşıp baktığınızda perspektif açısından küçülen bu nesne aynı zamanda fiziksel olarak da küçülüyor. Tam tersi şekilde, bir oyuncak evi uzaktaki bir kapıya, onunla eşit boyda görünecek şekilde, tutup bıraktığınıza evin tam o boya geldiğini ve içine girebildiğinizi görüyorsunuz. Superliminal'in temelini oluşturan bu yaratıcı tarz, bulmacaların da oldukça çeşitli olmasını sağlamış. Zaten çok da uzun bir oynanışı olmayan oyun hiç tekrara düşmüyor. Çok eğlenceli ve sıradışı bulmaca oyunu severler mutlaka ama mutlaka oynamalı.

80

Geliştirici: Pillow Castle Games
Dağıtım: Pillow Castle Games
Tür: Bulmaca
Web: http://www.pillowcastlegames.com/

Okuyucu Yorumları