İngiltere, Yeni Kripto Düzenlemelerini Duyurmaya Hazırlanıyor

İngiltere, kripto şirketlerini denetlemek adına yeni düzenleyici yetkiler için yasa çıkarmayı planlıyor.

İngiltere, Yeni Kripto Düzenlemelerini Duyurmaya Hazırlanıyor

Kripto para sektörünün belki de en çok konuşulan konularından biri düzenlemeler. Son çıkan haberlere göre; İngiltere, kripto şirketlerini denetlemek adına yeni düzenleyici yetkiler için yasa çıkarmayı planlıyor.

Birleşik Krallık hükümetinin kripto varlıklarının satışını ve pazarlamasını yöneten yeni kuralları açıklaması bekleniyor. Financial Times’ın haberine göre; düzenleyiciler, İngiltere dışındaki şirketler tarafından kripto ile ilgili reklamlara yönelik bir kısıtlama da dahil olmak üzere sektörü denetlemek için daha fazla güce sahip olacak. Mali Davranış Otoritesi ayrıca kripto şirketlerinin nasıl çalıştığını da izleyecek.

Söz konusu önerilen yetkiler, hâli hazırda parlamentonun önünde olan bir yasaya eklenecek. Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasa Tasarısı, İngiltere’nin Brexit sonrası finans sektörünü şekillendirmek için tasarlandı ve stablecoin’leri ve kripto varlıklarını tanımlayan bölümler içeriyor.

Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasasına veya Amerika Birleşik Devletleri’nde tartışılan çeşitli planlardan bazılarına benzer şekilde, Birleşik Krallık’ta uzun süredir daha kapsamlı bir çerçeve çağrısında bulunuyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.