İnsansız uçak KOKER-1'in kokusu çıktı

Görenlerin ağzını açık bırakan insansız hava aracı KOKER-1'in altından yine Photoshop çıktı!

Bir Photoshop hilesi daha!

İran'ın geçtiğimiz haftalarda gösterdiği etkileyici insansız hava aracının bir Photoshop numarasından ibaret olduğu anlaşıldı.

Pilot ve blog yazarı olan Gary Mortimer, KOKER-1'i ilk gördüğünde onu önceden de bir yerde gördüğünü düşünmüş ancak haftalarca nerede gördüğünü hatırlayamamış. Sonunda uçağın Japon araştırmacılar tarafından gösterildiğini hatırlayan Mortimer, iki aracın tamamen aynı göründüğünü, sadece arka planda bir miktar değişiklik yapıldığını ortaya çıkardı.

Mortimer, İran'ın test etmek amacıyla bir Quad Tilt Wing (QTW) satın almış olabileceğini, ancak iki fotoğrafın birbirine çok benzediğini söylüyor. İran'ın Japonya'dan bir QTW satın almış olma ihtimali düşük, zira ülke KOKER-1'i tanıtırken onu tamamen İranlı bilim adamları tarafından geliştirildiğini söylemişti.

İranlı bilim adamlarının rüzgar değirmenlerini pek sevmediği resimlerden anlaşılıyor. İran, daha önce de benzer bir biçimde Photoshop kullanırken yakalanmıştı. 2008'de roketlerin atıldığı bir fotoğrafta bulutların birbirine benzemesi, roketlerin Photoshop ile çoğaltıldığını ortaya çıkarmış, durum internette eğlence konusu olmuştu.

Japon uçağı (solda) ve İran'ın uçağı (sağda)

Japon uçağı (solda) ve İran'ın uçağı (sağda)

Okuyucu Yorumları