Instagram Bağlantı Bekleniyor Hatası nasıl çözülür?

Instagram'da zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bunların bazıları güncelleme kaynaklı olurken, bazıları ise maalesef tamamen spontane gelişebiliyor. Ancak son zamanlarda öyle bir sorun var ki, kullanıcıları çileden çıkarmış durumda. O da "Bağlantı bekleniyor hatası". Peki, bu sorun nasıl çözülür?

Instagram Bağlantı Bekleniyor Hatası nasıl çözülür?

Instagram'da zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bunların bazıları güncelleme kaynaklı olurken, bazıları ise maalesef tamamen spontane gelişebiliyor. Ancak son zamanlarda öyle bir sorun var ki, kullanıcıları çileden çıkarmış durumda. O da "Bağlantı bekleniyor hatası"

Bunun sebebi maalesef tam olarak netlik kazanmış olmasa da, genellikle Instragram Hikayeler'e yeni bir Hikaye yüklerken oluyor. Instagram Story kısmında karşılaşılan bu sorun, genellikle paylaştığınız bir Hikaye'ye link, yani bağlantı eklediğinizde ortaya çıkıyor. Hikaye'yi yüklerken internet bağlantınızda sorun olmuş olabilir ya da bağlantının verildiği adres doğru olmayabilir, ancak bunlarda bir sorun olmadığı durumlarda bile bu sıkıntıyla karşılaşabiliyor ve bunun sonucunda siz paylaştığınız Instagram Hikayesi'ni göremiyorken, sizi takip eden arkadaşlarınızın bazıları -ya da tamamı- görebiliyor. Ancak sorun sadece bu kadarla sınırlı değil...

İşte sorunun en can sıkıcı kısmı geliyor...

Siz paylaştığınız hikayeyi kimin gördüğü ya da görmediği endişesi taşıyadururken, Instagram akış sayfasına döndüğünüzde arkadaşlarınızın hikayelerini ve hatta güncel paylaşımlarını göremediğinizi fark ediyorsunuz. Bu durumda ilk denemeler genellike telefonu kapatıp açmak ya da Instagram hesabından çıkış yapmak olurken, Google'dan şöyle bir arama yaptığınızda karşınıza genellikle bu yöntemler çıkıyor:

Sebepler:

  • İnternet bağlantısında kesinti veya internet hızının yavaşlaması
  • Uygulama önbelleğinin dolu olması
  • Instagram sunucularından kaynaklı geçici teknik problemler
  • Instagram uygulamasının güncel olmaması

Çözümler:

  1. İnternet bağlantısını kontrol etmek
  2. Cihazı kapatıp yeniden açmak
  3. Önbelleği temizlemek
  4. Telefonun tarih ve saatini kontrol etmek
  5. Instagram uygulamasının güncel olup olmadığını kontrol etmek
  6. Telefon yazılımının güncel olup olmadığını kontrol etmek
  7. Instagram hesabından çıkış yapmak
  8. Instagramı kaldırıp tekrar yüklemek
  9. Instagram destek ekibiyle iletişime geçmek

Biraz daha kurcaladığınızda bunun gibi farklı çözümlerle daha karşılaşıyorsunuz, ancak bazen bunların hiçbiri sizi çözüme kavuşturmayabiliyor. Elbette Instagram güncelleme dönemlerinde bunların her biri farklı noktalarda sizi çözüme kavuşturabilir. Ancak "Bağlantı bekleniyor hatası" genellikle paylaştığınız Hikaye'yi silmenizle ve daha sonra tekrar denemenizle çözülüyor. Paylaştığınız Hikayeyi silmeden yukarıdaki yöntemleri denediğinizde bir sonuç alamayabiliyorken, Hikaye'yi sildiğinizde bir anda arkadaşlarınızın Hikaye'lerinin Instagram akış sayfanıza geri geldiğini görebilirsiniz. Elbette farklı yöntemleri de olabilir, ancak bu yöntemin bizde çalıştığını belirtelim. Eğer sizin de farklı çözüm önerileriniz varsa, aşağıda yorum olarak paylaşarak bu tip sorunları yaşayan insanları bilgilendirebilirsiniz.

Bu arada önbellek temizlemenin nasıl yapılabileceğini de açıklayalım:

Instagram Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Android için;

  • Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.
  • Uygulamlar sekmesine dokunun.
  • Instagram uygulamasını bulun.
  • Depolama bölümüne gelin.
  • Önbelleği temizle butonuna basın.

iPhone için;

  • iPhone’unuzun Ayarlar kısmına girin.
  • Genel sekmesine dokunun.
  • iPhone Saklama Alanı bölümüne gelin.
  • Instagram uygulamasını seçin.