Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın 6 Yolu!

Instagram fotoğraflarınızın dikkat çekmesini istiyorsanız, işte bunu yapmanızı sağlayacak 6 yol!

Instagram fotolarınızı geliştirin!

Instagram, her gün kendisini yeniden icat ediyor. Sosyal ağa eklenen yeni özellikler sayesinde yaratıcılığınızı ve becerilerinizi ortaya her zamankinden daha çok koymanız mümkün. Ancak Instagram'da yıllarca tek fotoğraf paylaştıktan sonra yeniliklere uyum sağlamak zor gelebilir. Örneğin Boomerang gerçekten gerekli mi? Stories'i nasıl kullanmalısınız? Aşağıdaki 6 harika öneri, başlamanız için size motivasyon sağlayacak.

1. "Önce ve Sonra" Stili Slayt Gösterileri

Instagram artık bir gönderiye birden fazla fotoğraf sızdırmanıza olanak tanıyor. Bir defada 10 fotoğraf, video veya boomerang bile paylaşmanız mümkün. Slayt gösterilerini kullanarak yeni saç kesimlerini, onarımları, kilo verme geçişlerini, günbatımlarını, dekorasyonları aynı açıdan ve aynı düzenleme araçlarını kullanarak paylaşabilir, etkili gönderiler oluşturabilirsiniz.

2. Birden Fazla Hesapta Videolar Oluşturun

Instagram Stories, artık profil bağlantısıyla diğer kullanıcıları etiketlemeye izin veriyor. Birbirlerinin takipçi sayısını artırmak isteyen kullanıcılar, örneğin on parçadan oluşan bir kısa film oluşturup, bölümleri iki hesaba yayabiliyorlar. Kısa film yapmak size zor geliyorsa, Instagram Story'lerinizi arkadaşınızla birbirine bağlamayı deneyin.

3. "Görsel Zincirlemeyi" Kullanın

Bazı Instagram'lar hesabı gözünüze oldukça kusursuz mu geliyor? Bunun sebebi, tüm fotoğrafların birbiriyle uyum içinde olması olabilir. Tüm Instagram hesabınızın belirli bir temaya sahip olmasını istiyorsanız, "visual chain" adlı şeyi deneyebilirsiniz. Bu yaklaşımda paylaşacağınız fotoğrafları daha çok gözden geçirmeniz ve önceki paylaşımın yanında nasıl duracağını düşünmeniz gerekiyor.

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın 6 Yolu!

Etkileyici sonuçlar için fotoğrafları renge, içeriğe veya yöne fotoğraf yönüne (buradaki örnekte olduğu gibi) göre sıralamayı deneyebilirsiniz.

4. Boomerang'tan Faydalanın

Başta saçma görünse de iyi düzenlenmiş bir Boomerang videosu, ilgi çekebilir. En iyi Boomerang'lar, tekrar başa sarıldığında iyi görünen aksiyonlardan oluşuyor. Bunlar arasında suya atlama videoları, trafik, dans videolar ve abartılı yüz ifadeleri içeren selfie'ler var.

5. Bir Temanız Olsun

Sıkı bir takipçi kitlesi istiyorsanız, Instagram hesabınızda tutarlı bir tema kullanmayı düşünebilirsiniz. Instagram artık birden çok hesabı destekliyor, bu sayede kişisel hesabınızı profesyonel veya herkese açık profilinizden ayırabilirsiniz.

Teması olan hesapların takipçi kazanma ihtimali çok daha yüksek, çünkü takipçiler ne tür gönderilerin paylaşılacağını görebiliyorlar. İyi hazırlanmış bir profil, güçlü bir marka oluşturmanıza yardımcı olabilir.

6. Mümkün Olduğunca Detaylı Açıklamalar Oluşturun

Slayt gösterileri sayesinde yemek tarifi, ev yenileme, makyaj rutinleri veya modayla ilgili bilgileri birden çok fotoğrafta rahatça anlatabilirsiniz. Basit adımları tek bir fotoğrafa sığdırabilir, daha karmaşık adımları videolu olarak anlatmayı tercih edebilirsiniz. Bazı talimatlarda resmin üzerine metin yazabilir, ürünün son halini göstermek için kolajlar oluşturabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları