Instagram kurucularının yeni uygulaması Artifact, 1 yıl bile dayanamadı

Yapay zeka destekli özellikleri ve Reddit benzeri gönderi işlevleriyle bilinen Artifact, kurucularının aldığı bir karar ile kapatılıyor.

Instagram kurucularının yeni uygulaması, 1 yıl bile dayanamadı

Instagram'ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger'in ses getiren haber uygulaması Artifact, piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yıl dahi geçmeden kullanımdan kalkıyor. Medium'a yazdığı bir notta Systrom, uygulamanın "temel haber okuma" özelliklerinin Şubat ayı sonuna kadar çevrimiçi olacağını, ancak yorum yapma ve gönderme özelliklerinin derhal kaldırılacağını söyledi.

Uygulama, ünlü kurucu ekibinin yanı sıra yapay zeka merkezli özellikleri ve Reddit benzeri yorum yapma ve gönderme işlevleriyle de adını duyurmuştu. Ayrıca, özel yazar sayfaları gibi muhabir dostu özellikleri gazetecilerin övgüsünü kazanmış ve Apple ve Google'ın uygulama mağazalarında öne çıkmıştı.

Ancak bir yıllık çalışmanın ardından, Systrom ve Krieger'in kendilerinden önce piyasaya çıkan haber uygulamalarının kurucularıyla aynı zorluklarla karşılaştıkları görülüyor. Systrom yaptığı açıklamada; "Çekirdek bir kullanıcı grubunun sevdiği bir şey inşa ettik, ancak mevcut pazarın yatırım yapmaya devam etmeyi gerektirecek kadar büyük olmadığı sonucuna vardık" diyor.

Bundan sonra ne yapacağını söylemese de Systrom'un notu bir noktada yapay zeka odaklı yeni bir proje başlatabileceğini ima ediyor.