Instagram mesaj düzenleme özelliği nihayet kullanıma sunuldu

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği mesaj düzenleme özelliğini nihayet kullanıma sundu. Bununla beraber Instagram, uygulamaya birkaç yeni özellik daha eklediğini duyurdu.

Instagram mesaj düzenleme özelliği nihayet kullanıma sunuldu

Meta, Instagram'a uzun süredir beklenen bazı yeni özellikler eklediğini duyurdu. Bu özellikler arasında en dikkat çekici olanıysa mesaj düzenleme özelliği.

Meta yayınladığı bir blog yazısında, Instagram'da birine mesaj gönderildikten 15 dakika sonrasına kadar mesajı düzenleyebileceğinizi duyurdu. Bunun için uygulamada mesajın üzerine basılı tutmak ve açılır menüden "Düzenle" seçeneğine basmak yeterli.

DM'leri düzenlemeye ek olarak, artık sohbetler gelen kutusunun en üstüne sabitlenebilecek. Bir sohbeti sabitlemek için üzerine basılı tutmak ya da sola kaydırmak, ardından "sabitle" seçeneğine basmak gerekiyor. Ancak gelen kutusunda en fazla 3 grup veya bireysel sohbet sabitlenebiliyor. Elbette sohbetlerin sabitlenmesi istenildiği anda kaldırılabiliyor.

Bir başka yeni özellik de mesajlar için okundu bilgisini açmaya ve kapatmaya olanak tanıyor. Bunun için, Instagram hesap ayarlarından Mesajlar ve hikaye yanıtlarına gitmek ve ardından Okundu bilgisini göster seçeneğine dokunmak gerekiyor.

Instagram ayrıca kullanıcıların en sevdikleri DM çıkartmalarını, en üstte görünmeleri için üzerlerine basılı tutarak kaydetmelerine de izin veriyor. Ayrıca DM'lere yanıt vermek için çıkartmalar, GIF'ler, videolar, fotoğraflar ve sesli mesajlar da seçilebilecek. Yanıtlamak istediğiniz mesajın üzerine basılı tuttuğunuzda bu ekstra seçenekler görünür olacak.