Instagram'a Myspace günlerini hatırlatan yeni bir özellik geliyor

Instagram, br kez daha eski olanı yeni hale getiriyor: Instagram Notlar, MySpace günlerini hatırlatan bir müzik paylaşma özelliği ile güncelleniyor.

Instagram'a Myspace günlerini hatırlatan yeni özellik

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sosyal ağa eklenen yeni bir özelliği daha duyurdu. Kullanıcılar çok yakında, sevdikleri bir şarkının 30 saniyelik kısa bir klibini tüm herkesin dinleyebilmesi için doğrudan Notlar’a gönderebilecek.

Instagram Notlar'ı bilmeyenler için söyleyelim; mesajlar bölümünde profil resimlerinin üstünde görünen durum mesajlarının bulunduğu kısımdan bahsediyoruz. Bu özellik, insanların eskiden MySpace hesaplarında müzik paylaştıkları günleri hatırlatıyor. Ancak şarkıların mesajınızı girdiğiniz anda otomatik olarak çalıp çalmayacağı veya insanların önce mesaja dokunması gerekip gerekmediği bilinmiyor.

Şarkı eklemek ise çok kolay gözüküyor. Instagram Yardım Merkezi'ne baktığınızda, tek yapmanız gereken bir not yazmadan önce müzik notası simgesine dokunmak. Sonrasında parçayı seçip yayınlıyorsunuz, hepsi bu kadar. İnsanlar isterlerse şarkıya eşlik etmesi için küçük bir başlık da ekleyebiliyor.

Müzik güncellemesinin yanı sıra, Instagram Notlar'ın yakında İngilizce olmayan dilleri de çevirebileceği söyleniyor. Kullanıcılar notların altında bir "Çeviriye bakın" uyarısı görmeye başlayacak. Tahmin edebileceğiniz gibi, söz konusu yere dokunduğunuzda metin hemen okuyabileceğiniz bir dile çevrilecek.

Bu araç, gönderi açıklamalarından yorum bölümüne kadar platformun diğer bölümlerinde zaten mevcut. Meta aslında önceden var olan bir işlevi uygulamanın başka bir bölümüne getiriyor.