Instagram'a, 2000'li yılların MySpace'ini hatırlatan ilginç bir özellik geliyor

Instagram, 2000'li yılların efsanesi MySpace'ini hatırlatan ilginç bir özelliği test etmeye başladı.

Instagram'a MySpace'i hatırlatan ilginç özellik

Instagram’ın test ettiği yeni bir özellik, kullanıcıların profillerine şarkı eklemesine imkân veriyor. Sızıntıları ile tanınan Alessandro Paluzzi Twitter’da bu yeni özelliğin ipuçlarını verdi ve kullanıcılar hemen Instagram’ı MySpace ile karşılaştırmaya başladı. Bununla birlikte, Meta sözcüsü Christine Pai bu özelliğin dahili bir prototip olduğunu, henüz yayılmasının düşünülmediğini söyledi.

Tersine mühendislik yoluyla uygulama güncellemelerini ortaya çıkarmasıyla tanınan Paluzzi, potansiyel özellik ve nasıl çalışacağı hakkında ekran görüntülerini de tweet'ledi. Geliştiriciye göre, şarkı Instagram biyografi bölümünün alt kısmında görünecek. Paluzzi örnek olarak bir Rick Astley melodisini kullanarak şarkının nerede görüntülendiğini gösterdi ve şu anda müzik çalamayacağınızı ancak gelecekte bunun değişebileceğini belirtti.

2000'li yılların başında MySpace, kullanıcıların profilleri için bir arka plan şarkısı seçmelerine izin veriyordu. Instagram bu özelliği halka sunmamış olsa da, sosyal medya platformu 2018'de Instagram Stories için müziği tanıttı. Binlerce şarkı arasından seçim yapabiliyor veya Spotify gibi harici bir uygulamadan müzik ekleyebiliyorsunuz.