Instagram'da 'bugün aktif' ne anlama geliyor?

Instagram'daki takip ettiğiniz kişilerin ne zaman aktif olduğunu merak edebilirsiniz. Instagram eğer kişinin hareket bilgileri açıksa bu bilgiyi sağlar. Zaman zaman kullanılan ifadelerden biri de 'bugün aktif' ifadesidir. Bu makalede bu ifadenin anlamına bakıyoruz.

Instagram'da 'bugün aktif' ne anlama geliyor?

Instagram'da "Bugün Aktif" ifadesinin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Kullanıcıların Instagram'daki hareketlerini gösteren ifadelerden biri de 'bugün aktif' ibaresidir. Bu yazıda bu ifadeye bakıyoruz. Instagram'da takip ettiğiniz, mesaj gönderdiğiniz bir hesabın en son ne zaman aktif olduğunu ya da o sırada aktif olup olmadığını görmenin yolu 'hareket durumu'dur. Ancak görmek için hem sizin hem de karşıdaki hesabın hareket durumu açık olmalıdır. (Bu makalenin ardından Instagram hesap silme ve Instagram hesap dondurma başlıklı içerikler de ilginizi çekibilir)

Eğer her iki hesabın da hareket durumu açıksa takip ettiğiniz ya da direkt mesaj gönderdiğiniz kişinin profil resminin yanında bir zaman damgası olur. Ve direkt mesaj kutunuzda da karşınızdaki kişilerin en güncel hareket durumlarını görürsünüz. Örneğin 30 dakika önce aktifti, görüldü, dün aktifti gibi ibareler belirir. Bununla beraber bir sohbeti açtığınızda hareketleri de görebilirsiniz (ör. Sohbette)

BUGÜN AKTİF İBARESİ

Instagram'daki "Bugün aktif" durumu ise bir kullanıcı 8 ila 24 saat arasında bir zaman diliminde aktif olmuşsa çıkar. Bir kullanıcı son 8 saat içinde Instagram'a aktif giriş yapmışsa bu durumda “X dakika ya da saat önce aktif” ibaresi gelir. Örneğin Instagram'da sohbet edeceğiniz bir arkadaşınız 4 saat önce aktif olduysa "4s önce aktifti" ifadesini görürsünüz. Ama örneğin tanıdığınız bir kişi 13 saat önce Instagram'da aktifse bu kez saat veya dakika yerine 'bugün aktif' ifadesi yer alır. Bu durumun nedeni de yukarıda yazdığımız gibi son aktiflik süresinin 8 saatten uzun olmasıdır.

ŞU AN AKTİF İLE BUGÜN AKTİF ARASINDAKİ FARK NE?

Genel olarak bir kullanıcı son 5 dakika içinde çevrim içi olmuşsa, şu an aktif tanımı yapılır. Ancak bir kullanıcı örneğin 3 dakika önce Instagram'dan ayrılmış olsa da şu an aktif ifadesini görürsünüz.

Bugün aktif: Son 8 ila 24 saat içinde aktif
Şu anda aktif: Son 5 dakika içinde aktif
Etkin X s /dk önce: Son 5 dakika ile 8 saat arasında aktif
Dün aktif: Son 24 ila 48 saat içinde aktif

INSTAGRAM'DA HAREKET DURUMU NASIL AÇILIR-KAPATILIR?

Instagram'da bir kişinin hareket durumunu görmek için hem sizin de karşıdaki kişinin hareket durumunun açık olması gerekir. Hareket Durumunuz açık olduğunda takip ettiğiniz kişiler ve mesaj attığınız herkes en son ne zaman aktif olduğunuzu ya da Instagram'da o sırada aktif olduğunuzu görür. Hareket durumunu açmak ya da kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Adım: Profil resminize tıklayın.
2. Adım: Ayarları seçin
3. Adım: Gizlilik adımını geçin
4. Adım: Hareket durumunu seçin
5. Adım: Çıkan ekranda 'Hareket durumunu göster' seçeneğini açabilir ya da kapatabilirsiniz. Eğer açarsanız takip ettiğiniz hesaplar ve mesaj attığınız kişiler Instagram'da en son aktif olduğunuz zamanı ya da şu an aktif olduğunuzu görebilir. Bu ayarı kapatırsanız siz de diğer hesapların hareket durumunu göremezsiniz.