Instagram'dan çıplaklık içeren fotoğraflar için yeni özellik

Instagram, DM'den gönderilen çıplak görüntüler için yeni bir özellik getireceğini duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde uygulama, çıplaklık içeren görüntüleri tespit ederek bulanıklaştıracak ve kullanıcılara bazı uyarılarda bulunacak.

Instagram'dan çıplaklık içeren fotoğraflar için yeni özellik

Meta, kullanıcıları ve özellikle de gençleri şantaj yapan çevrimiçi dolandırıcılardan korumaya yardımcı olacak bazı yeni önlemlerin alınacağını duyurdu. Yeni önlemlerin başında, Instagram DM'lerinde çıplaklık koruması geliyor. Bu sayede kullanıcılar kişilerinden ya da yabancılardan gelen istenmeyen resimleri artık görmek zorunda kalmayacak.

Söz konusu araç, çıplaklık içeren görüntüleri tespit ederek bulanıklaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca, kötü niyetli kişiler tarafından istismar edilebilecekleri için insanların çıplak görüntüler göndermeden önce iki kez düşünmelerini istiyor. Şirket, bu özelliğin insanları istenmeyen çıplaklık içeren görüntüleri görmekten korumayı amaçladığını, ayrıca insanları kandırarak karşılığında para isteyen dolandırıcılara karşı da koruma sağlayacağını belirtiyor.

Bu yeni özellik tüm dünyada 18 yaşın altındaki gençler için varsayılan olarak etkin olacak. Yetişkinlerinse, özelliği etkinleştirmeleri için bir bilgilendirme mesajı yollanacak. Özellik, hassas fotoğrafları paylaşırken dikkatli olmanız konusunda sizi uyaracak ve başkalarının sizin haberiniz olmadan fotoğraflarınızın ekran görüntüsünü alabileceğini veya iletebileceğini belirtecek. Ayrıca, fikrinizi değiştirirseniz bir fotoğrafı geri alabileceğinizi, ancak başkalarının zaten görmüş olma ihtimalinin olduğunu da size hatırlatacak.

Bu yeni özellikle birlikte Meta, bazı seks şantajcılarının hesaplarını da kapattığını duyurdu. Bir kullanıcı bu hesaplarından biriyle etkileşime girmişse, desteğe ihtiyaç duymaları halinde uzman destekli kaynaklara bağlantılar içeren bir açılır mesaj alacak.