Instagram'ın İki Adımlı Doğrulamasını Etkinleştirin!

Instagram hesabınızın başkalarının eline geçmesini zorlaştırmak için bu yeni seçeneği kullanmayı ihmal etmeyin!

Bu Instagram ayarını etkinleştirin!

İki adımlı doğrulama, hesaplarınızı hacker'lığa özenenlerden korumak için iyi bir yol. Bu seçeneği her hizmet sunmuyor ancak geçtiğimiz günlerde Instagram da hesabınızı korumak için ikinci bir güvenlik katmanı sunmaya başladı. Peki bu seçeneği nasıl etkinleştirebilirsiniz?

Instagram'da iki adımlı doğrulamayı etkin hale getirmek için telefonunuzu kullanmanız gerekiyor. Başlamak için Instagram hesabınızı açın ve profilinize gidin, ardından Aylarlar simgesine tıklayın.

Hesap bölümüne kaydırın ve "İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması" seçeneğine dokunarak işlevi etkin hale getirin. Hesabınıza bağlı bir telefon numarası varsa, telefonunuza bir kod gönderilecek. Telefon numaranızı daha önce girmediyseniz, bunu yapmanız istenecek.

Instagram'ın İki Adımlı Doğrulamasını Etkinleştirin!

İki adımlı doğrulamayı etkinleştirdiğinizde Instagram size beş yedek kod verecek ve bu kodların ekran görüntüsünü galerinize kaydedecek. Instagram'a bir cihazdan ilk defa giriş yaptığınızda, telefonunuza bir kod gönderilecek. Herhangi bir sebeple bu kısa mesajları alamadığınız zamanlarda yedek kodları kullanabilirsiniz.

İki adımlı doğrulamayı kapatmak için Ayarlar > İki adımlı doğrulama yolunu izleyin ve seçeneği kapalı konuma getirin.

Hesap Başına Bir Telefon Numarası

Birden fazla Instagram hesabınız varsa, her hesabınız için farklı bir telefon numarası kullanmanız gerekiyor. Farklı iki hesap için aynı telefon numarasını kullanırsanız, ilk hesabın iki adımlı doğrulama işlevi otomatik olarak devre dışı bırakılacaktır.

Okuyucu Yorumları