Instant Tethering Chrome OS'a Gelecek

Chrome OS'a yakında gelecek bu işlevle telefonunuzun internetini hemen paylaşmak mümkün olacak!

Chrome OS'a pratik işlev!

Bir Wi-Fi ağının yanında olmadığınız zamanlar, telefonunuzun veri bağlantısını paylaşmak çok kullanışlı olabiliyor. Tabii ki bunun için öncelikle telefonunuzun işletim sisteminin, veri planınızın ve ağ sağlayıcınızın bunun için ayarlanmış olması gerek.

Chrome OS'un en son Canary (geliştirici) sürümü, çevrimiçi olmayı kolaylaştıran bir "hızlı tethering" özelliği ekledi. Bu özelliği flags sayfasında etkinleştirebiliyorsunuz, ve o zaman ayarlar ana sayfasında da bir seçenek olarak beliriyor.

Bu özellik bu senenin başında bazı Android cihazlarına da geldi ve aynı şekilde çalışıyor. Eğer aynı Google hesabına giriş yapmış bir Chromebook'unuz ve cep telefonunuz varsa, Chromebook WiFi bulamadığında kendi kendine telefonun veri bağlantısını kullanıyor. Telefonu cebinizden çıkarmanıza bile gerek yok.

Hızlı tethering'in bir artısı da, telefonunuzdaki Wi-Fi hotspot'unun gerektiği zaman otomatik olarak açıldığı gibi, gerekmediği zaman da kapanması. Bu sayede Chromebook'unuz kapalıyken sürekli olarak gereksiz yere telefonun şarjını harcamıyor.

Chrome OS'un geliştirici sürümünü kullanmak istemiyorsanız, özelliğin normal bir sürüme gelmesini beklemeniz gerekecek. Neyse ki bu çok uzun süreceğe benzemiyor.

Okuyucu Yorumları