Intel'in Başkan Yardımcısı açıkladı

Bir rivayet olarak kulaktan kulağa dolaşan bombanın gerçek olduğu resmi olarak açıklandı...

Dedikodu gerçek oldu!

Intel, ınternet televizyonu olarak kullanılacak kutu cihazının 2013'te piyasaya çıkacağını duyurdu.

Aslında söylentiler, bu senein başına kadar uzanıyordu. Piyasa Intel'in, Internet televizyonu servisi olarak kullanılacak bir donanım kutusu hazırladığı konuşuluyordu. Intel bugün, bu söylentilerin doğu olduğunu onayladı.

Intel'in başkan yardımcısı Erik Huggers, bir basın toplantısında, Intel'in bir sredir medya servisleri konusunda çalışma başladığını ve bu konuda bir departman kurduklarını doğruladı. Yeni departmanın Apple, netflix ve Google'dan transfer edilen uzmanlara kurulduğunun da altını çizdi.

Intel'in yeni planları arasında, kullanıcıların televizyona bağlanacak ve içinde Intel işlemcisi olan bir TV kutusu satın alabilmesinin de bulunduğunu anlatan Huggers, ancka bu servisin sadece bir TV kutusundan oluşmadığını, Intel'in tüm TV piyasasını değiştirecek devrimsel bir hizmet tasarladığının da altını çizdi. Kutu ise bu hizmetin sadece bir parçası olacak. Yeni TV kutusu, tüm televizyoların internet üzerinden içerik oynatmasını sağlayacak ve istek üzerine oynayan içeriklerin kullanıcıya ulaşmasını sağlayacak.

Okuyucu Yorumları