Intel GPU'ya sahip laptop kullananlara Linux uyarısı: Ekranınız zarar görebilir!

Linux’ta keşfedilen yeni bir hata, Intel işlemcili laptopların ekranlarının bozulmasına neden oluyor. Neyse ki bu riskin önüne geçmek artık mümkün.

Intel laptop kullananlara Linux uyarısı: Ekranınız zarar görebilir

Dizüstü bilgisayar ekranı fiziksel olarak hasar görebileceğinden, yeni bir Linux güncellemesi Intel destekli dizüstü bilgisayarları riske atıyor. Sorun, en son yayınlanan Linux çekirdeğinin 5.19.12 sürümünde yer alıyor.

Entegre Intel GPU kullanan sistemlerde, yeni grafik sürücüsündeki bir hata ekranda çok hızlı beyaz yanıp sönmeler olarak kendini gösteriyor. Bunlar panele potansiyel olarak hasar verebilir, bu nedenle bu, bir yazılım kusurunun neden olduğu çok ciddi bir donanım sorunu olarak nitelendiriliyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, hızla harekete geçildi ve Linux çekirdek geliştiricisi Greg Kroah-Hartman, Intel grafik sürücüsü için hatalı yamaların geri alındığı Linux 5. 19. 13'ü hemen yayınladı. Eğer siz de Intel GPU kullanan bir bilgisayara sahipseniz ve Linux kullanıyorsanız, bu güncellemeyi vakit kaybetmeden yapmanızda büyük yarar var.