Intel Xeon ve AMD Threadripper Pro kozlarını paylaştı; işte kazanan

Intel'in en hızlı CPU'su W9-3495X Xeon, Cinebench 23 testinde AMD karşısında zirveyi ele geçirmeyi başardı.

Intel'in en hızlı CPU'su, AMD'ye karşı zirveyi ele geçirdi

Intel'in yeni W9-3495X Xeon işlemcisi AMD'nin Ryzen Threadripper Pro 5995X işlemcisi karşısına çıkarsa ortaya nasıl bir sonuç çıkar? Daha önce bu testi Techradar’daki meslektaşlarımız gerçekleştirmiş ve 2 işlemciyi popüler bir 3D render kıyaslaması olan Maxon'un Cinebench R23 yazılımında çarpıcı sıvı nitrojen soğutma sisteminde karşı karşıya getirmişti. Bu testin kazananı Intel’in yeni işlemcisi Xeon W9-3495X olmuştu.

Benzer testi şimdi de iş istasyonu uzmanı olan Puget Systems'dan Matt Bach yayınladığı bir makalede nasıl yaptığını açıkladı.

Xeon, Threadripper Pro Karşısında

Bach, Cinebench R23 dahil 8 popüler kıyaslama yazılımında 3 Xeon "Sapphire Rapids" CPU ile 3 Threadripper Pro CPU'yu karşılaştırdı. Mevcut nesil Xeon'ların tek çekirdek performansında önceki nesillere göre yüzde 40 daha hızlı olduğunu ve AMD'nin iş istasyonu CPU'sundan yaklaşık yüzde 5daha hızlı olduğunu belirten Bach, genel olarak 5995WX’in, en iyi Xeon'dan (W9-3495X) yaklaşık yüzde 8,5 daha hızlı olduğu sonucuna vardı.

Ve şu da var: ThreadRipper Pro AMD'nin en hızlı CPU'su değil. Bu taç artık Broadberry gibi bazı satıcıların iş istasyonlarında kullanmaya başladığı 96 çekirdekli/192 iş parçacıklı devasa bir sunucu işlemcisi olan EPYC 9654'e ait. Yeni Zen 4 mimarisini kullandığı için sadece daha iyi IPC (saat başına komut) performansı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yüzde 50 daha fazla çekirdeğe sahip ve bunları çift olarak çalıştırabildiğiniz için sunulan performans rakipsiz görünüyor.