Intel'in Yeni Üst-Seviye İşlemcileri 14nm Olacak

Ortaya çıkarılan bir yol haritası, Intel'in yeni üretim süreci için bir yıl kadar daha bekleyebileceğimizi söylüyor olabilir!

Intel'den 10nm için yine kötü haber

Intel, işlemcilerinin geleceğini 10nm üretim sürecine sahip Ice Lake ve Lakefield işlemcileri ile inşa etmeye hazırlansa da 14nm mimarisini uzun bir süre boyunca bırakmaya niyetli değil.

Intel'in Yeni Üst-Seviye İşlemcileri 14nm Olacak
Intel'İn yol haritası, 10nm işlemciler için uzun bir süre daha boyunca bekleyeceğimizi ifade ediyor.Görsel: Chiphell

Görünüşe bakılırsa Intel, Nisan ayında LGA 3647 kod isimli Cascade Lake işlemcilerini piyasaya sürmeyi planlıyor ve firmanın planlarına göre Computex 2019, Intel'in LGA 2066 kod isimli Cascade Lake-X işlemcilerinin tanıtımına ev sahipliği yapacak. Bu bilgi, Chiphell isimli bir forumda ortaya çıkarılan bir yol haritasında bulunuyor. Yol haritasına göre LGA 3647, Intel Xeon çiplerinin yeni neslini temsil ederken LGA 2066, Intel'in şimdiki üst seviye masaüstü bilgisayar işlemci serilerinin yerini alacak işlemcilerin kod ismi olabilir.

Tüm bunlar, Intel'in uzun yıllardır takip ettiği stratejisine sadık kalacağının göstergesi ve uzun bir zaman dilimi zarfında bu CPU mimarileri sıklıkla dedikodulara da konu olmuştu. Dahası, Intel'in bir sonraki nesil Xeon işlemcilerini "Cascade Lake" ile dağıtmaya başlayacağını duyurmuş olmasıydı. Bu sebeple daha önce Intel hakkkında ortaya çıkan çoğu dedikodunun doğrulanmış olduğunu söyleyebiliriz. Yine de Cascade Lake-X işlemcilerinin 14nm++ üretim sürecine sahip olacak olması hayal kırıklığı yaratan bir durum olarak algılanacağını söyleyebiliriz, fakat Intel'in kullandığı bu süreç artık olgunluk safhasında ve bu sebeple işlemci devi oldukça yüksek saat hızlarına sahip işlemcileri 14nm üretim süreci ile de kullanıcılarına sunabilir.

Okuyucu Yorumları