İnternet Explorer için tasarlanan gerçek mezar taşı, üzerinde yazanlarla internette viral oldu

İnternet Explorer, artık gerçek bir mezar taşına da sahip. Güney Koreli bir yazılım mühendisi tarafından tasarlanan mezar taşı, üzerinde yazanlarla bir anda internette viral oldu

İnternet Explorer'ın artık gerçek bir mezar taşı da var

Microsoft, birkaç gün önce Internet Explorer web tarayıcısının kullanımını nihayet sonlandırdı. Tarayıcı, Windows'un geçerli sürümlerinde güvenlik güncellemeleri veya desteği almayacak ve Microsoft, önümüzdeki birkaç ay içinde tüm IE kullanımını yavaş yavaş Edge'e yönlendirecek. Bu geçiş tamamlandığında, Internet Explorer bir Windows Güncellemesi aracılığıyla tamamen devre dışı bırakılacak.

IE'nin ilk halka açık sürümünün 27 yıl önce piyasaya sürüldüğü göz önüne alınırsa, bunun oldukça önemli bir karar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak, tarayıcının bazıları için diğerlerinden daha fazla anlam taşıdığı görülüyor. Hatta, Güney Kore'de tarayıcı için hazırlanan bir mezar taşı, internette viral olmuş durumda. Bu taşın çekilen bir fotoğrafını hemen yukarıda görebilirsiniz.

Mezar taşı, projeye 430.000 ₩ (~ 330 dolar) harcayan Güney Koreli yazılım mühendisi Jung Ki-young tarafından tasarlandı ve sipariş edildi. Yukarıda da görülebileceği gibi, Internet Explorer'ın 17 Ağustos 1995 - 15 Haziran 2022 arasındaki ömründen bahsediliyor ve "Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı" yazıyor.

Mezar taşı, Jung'un erkek kardeşi tarafından Güney Kore, Gyeongju'da işletilen bir kafeye yerleştirildi ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ortamlarda hızla ünlü oldu.

Jung, Reuters'e yaptığı açıklamada “Baş belasıydı ama ben buna aşk-nefret ilişkisi derdim çünkü Explorer'ın kendisi bir zamanlar bir çağa hükmediyordu. Explorer'a teşekkür etmemin bir başka nedeni de bu, şimdi dünya çapında bir şaka yapmama izin verdi” dedi.

Jung, diğer tarayıcılar küresel pazara hakim olduğunda bile, müşterilerinin, kendileri için oluşturduğu web sitelerinin ve uygulamaların Internet Explorer'da iyi göründüğünden emin olmasını talep etmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yakın tarihli bir haberde Windows 10 çalıştıran kurumsal bilgisayarların %47'ye kadar çıkan bir kısmının Internet Explorer'ın kullanımdan kaldırılmasından etkilenebileceği de belirtildi.