iOS 11 Ortaya Çıktı; İşte Tüm Yenilikleri!

Apple, bugünkü geliştirici etkinliği WWDC'de çok merak edilen iOS 11'i tanıttı! İşte iOS 11'in büyük sürprizi ve bilmeniz gerekenler.

iOS 11 artık gerçek!

iOS 11, Apple CEO'su Tim Cook tarafından resmi olarak tanıtıldı. İşletim sisteminin yeni sürümü, özellikle iPad için önemli yenilikler sunuyor ve tableti gerçek bir laptop alternatifi haline getiriyor.

iOS 11'in giriş ekranına eklenen dock, Mac'tekine benziyor. Bu çubuk, çoklu görev ekranında da görünüyor. Bundan da iyisi iOS 11'de artık sürükle ve bırak desteği de var. Ekranı böldükten sonra fotoğrafları, bağlantıları, kısacası her şeyi sürükleyip bırakmanız mümkün. iOS 11 sayesinde iPad nihayet iPhone'dan farklı bir hale geliyor. Aslına bakarsanız bunları Android'li bir tablette bile yapamıyorsunuz.

iOS 11 Ortaya Çıktı; İşte Tüm Yenilikleri!

iOS 11 dock güncellemesiyle hangi iPad'lerin uyumlu olacağı henüz açıklanmadı. Ancak iOS 11'in bu sonbaharda çıkacağını bugün öğrendik. iOS 11 beta ise bugünden itibaren indirilebilecek. Herkese açık beta sürüm ise Temmuz'da gelecek.

iPhone 8 İçin Artırılmış Gerçeklik İpuçları

iPhone 8 İçin Artırılmış Gerçeklik İpuçları

Şimdilik sadece geliştiricilere açılan Apple AR Kit, artırılmış gerçekliği geleceğe taşıyacak. iOS 11'deki AppleKit AR, sanal nesneleri iPhone ve iPad'in kamerası yoluyla gerçek hayatın üzerinde görmenizi sağlayacak. Pokemon Go'nun gelişmiş bir sürümünü hayal edebilirsiniz.

iMessages Artık Yer Tüketmeyecek

iMessages Artık Yer Tüketmeyecek

iMessage kullananlar, onun "Diğer" adlı bölümde çok fazla yer kapladığını bilirler. iOS 11 bu büyük sorunu çözüyor ve tüm iMessage'larınızı iCloud'a güvenli olarak yedeklemenize izin veriyor. Bunun yanında sticker'lar arasında dolaşmak da Apple'a göre daha kolay olacak.

Apple Pay ise iki kişi arasındaki ödemeleri destekleyecek biçimde genişliyor. Böylece hizmet, PayPal ve Venmo'ya rakip olacak. Apple Pay ödemeleri, doğrulama için Touch ID'den faydalanıyor. Kişiler arası para aktarımında ise iMessages'ı kullanıyorsunuz.

Siri'ye Yeni Yetenekler

Siri'ye Yeni Yetenekler

iOS 11, deep learning'ten faydalanarak Siri'nin ses algılama özelliklerini geliştiriyor ve soru sorduğunuzda daha detaylı sanal menüler sunuyor. iOS 11, hızlı bir çeviriye ihtiyacınız olduğunda farklı dillerde konuşabiliyor. Çince yemek sipariş vermek istiyorsanız Siri bunu sizin için söyleyebiliyor.

Diğer Yenilikler

Diğer Yenilikler

Kontrol Merkezi'nin yeni tasarımı, tüm hızlı kontrolleri bir araya topluyor. Artık müziğinizi durdurmak veya ileri sarmak için üç ekran arasında kaydırmanız gerekmiyor.

iOS 11, uzun pozlamayla fotoğraf çekmenize izin veriyor. DSLR'da genellikle birçok ayara ihtiyaç duyan bu iş, iOS 11'deki yeni uzun pozlama modu sayesinde parmaklarınızın ucunda.

Yeni App Store

Yeni App Store

iOS 11'in uygulama mağazası baştan aşağı yeniden tasarlanmış. Yeni tasarım, uygulama indirmeyi daha çekici bir hale getiriyor ve önünüze yeni "Bugün" menüsünü çıkarıyor. Bu alt menü, her gün değişiyor.

Okuyucu Yorumları