Yeni iOS 17 sızıntısı, Apple'ın güncellenen uygulamalarının nasıl görüneceğini gösteriyor

Yeni bir iOS 17 sızıntısı, Apple'ın bazı uygulamalarının iOS 17 için nasıl güncellendiğini ve nasıl görüneceklerini ortaya koyuyor.

Yeni iOS 17 sızıntısı Apple'ın güncellenen uygulamalarını gösteriyor

iOS 17’nin iPhone'lara bazı önemli değişiklikler getireceği sır değil. Ve Apple’ın mobil uygulamalarının yeni sızdırılan örnekleri sayesinde, bu değişikliklerin bazılarının ekranda nasıl görüneceği konusunda bir fikir sahibi olabiliyoruz.

MacRumors aracılığıyla bildirildiği üzere yeni görüntüler, Twitter'daki sızıntı kaynağı @analyst941’den geliyor ve görünüşe göre yaklaşan iOS 17 güncellemesiyle ilgili şirket içi bilgilere dayanıyor. Sızıntılarda, yeni bir görüntüye sahip Cüzdan (Wallet) uygulaması, Sağlık uygulaması ve duvar kağıdı seçici görülüyor.

Cüzdan uygulamasıyla, alt kısımda kullanıcıların Kartlar, Nakit, Anahtarlar, Kimlikler ve Siparişler bölümleri arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan yeni bir gezinme çubuğu yer alıyor. Aşağı kaydırdığınızda da, yeni gezinme seçenekleri ve üstte bir arama kutusu var gibi görünüyor.

Sağlık uygulamasında ise, Sık Kullanılanlar bölümü, hayati istatistikleri bir bakışta, görsel olarak çekici bir şekilde gösteren daha ızgara tabanlı bir arayüze sahip olacak gibi görünüyor. Ancak uygulamanın diğer bölümlerindeki değişiklikleri göremiyoruz.

Duvar kağıdı seçiminde, yine aynı anda 9 duvar kağıdının gösterildiği yeni bir ızgara tabanlı tasarım karşımıza çıkıyor. Görünüşe göre duvar kağıtları, yukarı kaydırarak kullanılabilen paylaşım ve çoğaltma seçenekleriyle daha kolay bir şekilde yeniden düzenlenebilecek ve silinebilecek.

Bu sızıntı ile iOS 17 ile beraber gelecek yeniliklere dair fikir sahibi olsak da, bunların resmi olmayan örnekler olduğunu hatırlatmakta fayda olabilir. Bu yüzden, Apple’ın planlarının bu şekilde olduğundan veya bu şekilde kalacağından emin olmamız mümkün değil. Ama en azından, 5 Haziran’da gerçekleşecek WWDC 2023 etkinliğinde kesin bir bilgi edineceğimizi biliyoruz.