iOS 17.2.1 sonrasında iPhone'unuz internete bağlanmıyor mu? İşte 4 çözüm önerisi

Bazı iPhone kullanıcıları, iOS 17.2.1 güncellemesinin ardından internete bağlanamadıklarını söylüyor. Eğer siz de bu sorunu yaşıyorsanız, işte deneyebileceğiniz 4 farklı çözüm.

iOS 17.2.1 ile gelen can sıkıcı soruna 4 çözüm önerisi

Apple, iOS 17.3 beta 1'i geliştiricilere dağıttıktan bir hafta sonra, pilin daha hızlı bitmesine neden olan bir hatayı düzeltmek amacıyla iOS 17.2.1'i tüm iPhone kullanıcılarına sundu. Şirketin yıl sonuna bu kadar yakın bir zamanda bir yazılım güncellemesi yayınlaması alışılmadık bir durum olsa da kullanıcılar iPhone'larının pil ömrünün iyileştiğini görmek için bu güncellemeyi indirmeye hevesliydi.

Ancak Aralık ayı sonunda yayınlanan güncellemenin sorunları çözen bir güncelleme olması gerekirken, işler tam tersi oldu. Bir Apple Topluluk Forumu tartışmasına göre birkaç kullanıcı iOS 17.2.1'i iPhone'larına yükledikten sonra, bir hatanın operatöre bağlanmayı engellediğini bildirdi.

Bir kullanıcı paylaştığı mesajda; "T-Mobile kullanıyorum. Destek ekibiyle konuştum ve telefonu mağazaya götürdüm. SIM'i iki kez değiştirdiler; önce bir eSim ile sonra da mağazada yepyeni bir SIM kart ile. VPN profili yüklü değil. Kişisel hotspot'ta hala IP yok. Telefonda sadece arada sırada internet kullanabiliyorum. Çoğu zaman, bağlantı 4 bar gösterirken bile sağlayıcımdan hücresel veriyi etkinleştirmem gerektiğini söyleyen bir mesaj alıyorum." dedi.

Apple bu sorunu kabul etmemiş olsa da iOS 17.2.1 hatası için dört farklı çözüm önerisi bulunuyor. Bu çözümler ise şöyle:

Tüm VPN profillerini silin: Bazı kullanıcılar bir VPN profilini sildikten sonra hücresel ağ hatasının ortadan kalktığını söylüyor. Ayarlar > Genel > VPN ve Cihaz Yönetimi > VPN'e giderek, VPN profillerindeki "i" işaretine dokunun ve VPN'i silin.

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın: Ayarlar'a gidin ve Genel > iPhone'u Aktar veya Sıfırla kısmından Sıfırla'ya dokunun ve Ağ Ayarlarını Sıfırla'yı seçin.

iPhone'unuzu geri yükleyin: Yukarıdaki adımların aynısını izleyin ancak sadece ağ ayarlarını sıfırlamak yerine tüm ayarları silin.

iOS 17.3 beta sürümüne güncelleyin: Bu beta sürümü iOS 17.2.1 lansmanından önce yayınlandığından, diğer seçenekler işe yaramazsa bu hatayı önlemeye yardımcı olabilir.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa, Apple'ın 2024'ün başında iOS 17.2.2 veya iOS 17.3'ü yayınlamasını beklemekten başka çare yok gibi görünüyor.