"iOS 8'e mahkeme kararıyla bile girilemez"

iOS 8 ile birlikte Apple'ın güvenlik sorunları kökünden çözülüyor mu?

iOS 8'in müthiş önlemi!

Apple, iPhone 6 ile teknoloji piyasasının en çok konuşulan markası olmayı yine başardı. Malum cihaz henüz satışa çıkmadı ama firma doğru bir pazarlama taktiği ile ilk önce iOS 8'i piyasaya sürdü.

Sürdü, ancak şimdiden birçok sorun boy göstermeye başladı bile. Kimileri uygulamaları doğru kuramadı, kimilerinin belirli uygulamalara erişiminde aksamalar oldu. Fakat yeni işletim sistemin getirdiği en büyük özellik, şüphesiz yeni güvenlik önemleri oldu. Birçok kullanıcının farkında bile olmadığı yeni güvenlik önlemleri o kadar yüksek seviyede ki firmadan gelen bir açıklamaya göre Apple bile kullanıcıların şifrelerine ulaşıp sistem bilgilerine giremeyecek.

iOS'un adli bilişim uzmanı Jonathan Zdziarski'ye göreyse istenildiği taktirde eski bir yöntem olan "data siphoning" işlemi ile iOS 8'in en derin bilgilerine ulaşılabilir ama bu yöntemle bile sadece ve sadece kullanıcıların iTunes ya da iPhoto ile gönderdikleri verilere ulaşmak mümkün. Yine de Apple'ın da üzerinde fazlasıyla durduğu esas nokta, iOS 8'in hiçbir şekilde kırılamayacağı hatta ve hatta mahkeme kararı ile bilgi erişimine izin verilse bile firmanın bunu yapamayacağı yönünde oldu. Özellikle son günlerde dünyayı çalkalamayı başaran iCloud sızıntılarından sonra, Apple'ın böyle bir önlem alması pek tabii çok normal karşılandı. Bakalım bu yeni önlem, firmayı gelecekte nasıl koruyacak...

Okuyucu Yorumları