iOS 8 sonunda ortaya çıktı!

Apple'ın bir sonraki mobil işletim sistemi, sonunda ortaya çıktı! İşte iOS 8 ve yenilikleri...

iOS 8 hakkında her şey!

Apple, 2 saat önce tamamlanan WWDC etkinliğinde bu sonbaharda iPhone ve iPad'lerine sunacağı iOS 8'i geliştiricilere ve tüm dünyaya gösterdi. Yeni sürümün en öne çıkan özellikleri arasında sağlık işlevlerini bir araya getiren HealthKit (ismi sızıntılardaki HealthBook olmadı), uyarı merkezindeki yenilikler ve fazlası var.

Sağlık ve fitness uygulamalarını bir araya toplayan HealthKit, sağlık durumunuzu gösteren bir profilinizi oluşturabiliyor. HealthKit, aslında üçüncü parti uygulamaların da ulaşabildiği, sağlık bilgilerinizi içeren merkezi bir veri deposu. Apple, hangi bilgilerin hangi uygulamalarla paylaşılacağını kullanıcıların seçebileceği konusunda garanti veriyor. Health uygulaması ise Apple'a göre günlük etkinliğinizi toplayan, ayrı bir uygulama.

iOS 8 sonunda ortaya çıktı!

Fotoğraflara her cihazdan erişim

iOS 8 ile birlikte fotoğraflarınıza iPhone veya iPad'inizden erişebiliyor, düzenlemelerinizi hiç kaybetmiyorsunuz. Apple, iOS 8'e yeni fotoğraf düzenleme işlevleri de eklemiş. iOS 8'deki yeni fotoğraf uygulaması, fotoğraflarınızı geliştirmek için tüm ayarları otomatik olarak yapabiliyor.

Fotoğrafları iPhone'dan iPad'e paylaşmanız mümkün ancak Apple, Mac ile paylaşmaya izin verecek bir çözüm üzerinde de çalışıyor. Bu özellik, bu senenin ilerleyen aylarında kullanıma sunulacak.

Siri artık daha akıllı

Apple'a göre daha da akıllanan Siri, artık konuşmaya başladığınızı algılıyor ve otomatik olarak devreye giriyor.

Mesaj ve klavye geliştirmeleri

Mesaj ve klavye geliştirmeleri
Spotlight artık daha akıllı

Mesaj ve klavye geliştirmeleri

Geliştirme yapılan alanlardan bir tanesi de mesajlar. Artık grup mesajlarında "Beni Rahatsız Etme" işlevini kullanabiliyor ve mesaj gruplarını kendi haline bırakabiliyorsunuz.

Artık mesajlarda konum paylaşmanız da mümkün. Arkadaşlarınızın nerede olduklarını görmek istediğinizde, bir harita ekrana geliyor. Ek dosyaları ön-izlemek de artık daha kolay.

Dokun ve konuş işlevi sunan iOS 8'de kendinizi sesinizle ifade etmeniz, artık daha kolay bir iş.

Bu arada geliştirilen Spotlight, bir konum, etkinlik vb. yazmaya başladığınızda size öneriler sunuyor. Artık sadece arama sonuçlarıyla değil, duruma göre bir Wikipedia makalesinin kesitiyle, yol tarifleriyle ve fazlasıyla karşılaşabiliyorsunuz.

iOS 8'deki en önemli yeniliklerden bir tanesi, sonunda klavyeyi özelleştirmenize, üçüncü parti klavyeler kullanmanıza izin vermesi. Android'li kullanıcıların uzun süredir faydalandığı bu işlevin iOS 8'de nasıl çalışacağını biz de merak ediyoruz.

Tahmin yetenekleri geliştirilen Quick Type klavyesi de iOS 8'deki yenilikler arasında. Klavye, artık sonraki sözcükleri tahmin edip size öneriler sunabiliyor.

Aile paylaşımı, diğer önemli yenilikler, tarih...

Aile paylaşımı, diğer önemli yenilikler, tarih...

Aile paylaşımı

iOS 8'deki "family sharing" işlevi, aynı hesaptaki kişilerin cihazları arasında veri paylaşmasına izin veriyor. Buna fotoğraflardan kredi kartı bilgilerine, her şey dahil.

Diğer önemli yenilikler

iPhone'un uyarı merkezi, gözden geçirilerek sadeleştirilmiş. Daha etkileyici bir yenilik ise etkileşimli uyarılar. Bu işlev, bulunduğunuz uygulamayı terk etmeden, sadece ekranı aşağı çekerek örneğin metin mesajlarına cevap vermenizi sağlıyor.

iPad'de tüm Safari sekmelerine kuş bakışı göz atmanız, tarayıcının yan çubuğunu kullanmanız mümkün.

iOS 8'le beraber e-posta yönetimi de daha kolay bir hal alıyor. Mesaj üzerinde parmağınızı biraz kaydırmanız, onu renk kodlarıyla işaretlemenizi sağlıyor. Parmağınızı tam kaydırdığınızda ise mesajı silmiş oluyorsunuz. E-posta yazdığınız sırada gelen kutunuzdaki diğer mesajlara erişmeniz de artık mümkün.

Geliştiriciler kadar kullanıcılar için önem taşıyan bir yenilik, iOS 8'in uygulamalar arasında veri paylaşımına izin vermesi.

Çıkış tarihi

iOS 8'in geliştiricilere özel beta sürümü, dünkü tanıtımın hemen ardından başladı. Bizlere yönelik tam sürüm ise sonbahar aylarında, muhtemelen iPhone 6'nın tanıtılmasıyla birlikte sunulacak.

Okuyucu Yorumları