iOS, Android, Windows... Kim kazandı, kim kaybetti?

iOS, Android ve Windows'un savaşında neler oluyor? İşte açıklanan rakamlara göre son durum...

Kim kazandı, kim kaybetti?

Bağımsız pazar analisti Kantar Worldpanel dünyanın dört bir yanındaki çeşitli akıllı telefon pazarlarına dair en güncel aylık verileri paylaştı. ABD ve Çin'in yanında "EU5" olarak da bilinen Avrupa Birliği'nin en gelişmiş beş pazarı; Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi pazarlara ait en yeni veriler Temmuz 2016'da sona eren üç aylık bir dönemi kapsıyor.

Genel tabloya baktığımızda iOS satışlarında bir artış, Android satışlarında belli belirsiz bir düşüş yaşandığı ve Microsoft'un Windows telefon satışlarında da sürpriz olmayacak biçimde bir azalma görülüyor.

iOS, Android, Windows... Kim kazandı, kim kaybetti?

ABD pazarına ait rakamlar, bu üç aylık dönemde Android satışlarının geçen yıla oranla yüzde 0.6 gerileyerek yüzde 65'e ulaştığını gösteriyor. Apple ise geçtiğimiz yıla göre satışlarını yüzde 1.2 oranında arttırarak yüzde 31.3'e çıkarmayı başarmış.

Kantar ayrıca iPhone 6S'in yüzde 11'lik bir oranla ABD'de en çok satan cihaz olduğuna dikkat çekiyor.

iOS, Android, Windows... Kim kazandı, kim kaybetti?

Birleşik Krallık'ta ise tablo biraz daha farklı. Zira bu pazarda Android, geçen yıla göre yüzde 2.9'luk bir artış yaşayıp yüzde 57.3'e ulaşmış durumda. Fakat burada da en büyük kazanan geçen yıla oranla yüzde 5.3 artış ve yüzde 38'lik bir payla iOS cihazları, yani Apple.

Android satışlarının Fransa, İspanya'da geçen yıla göre yükseldiği ve özellikle Almanya ve İtalya'da Android cihazları açısından dikkat çekici bir artış yaşandığı fark ediliyor. iOS tarafında ise Almanya'da geçen yıla göre bir değişim yaşanmazken Fransa, İspanya ve İtalya'da Apple cihazlarında makul oranda bir artış söz konusu.

Kantar Worldpanel ComTech tarafından hazırlanan interaktif veri araçları üzerinden diğer bütün detaylara bu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları