iPad Air ve iPad mini 2 hakkında her şey!

Apple, bugünkü etkinliğinde yeni iPad'lerini ve fazlasını tanıttı! İşte bilmeniz gereken her şey...

İşte yeni iPad'ler!

Apple, bugünkü etkinliğinde beklendiği gibi yeni iPad'ini, yeni iPad mini'yi ve fazlasını tanıttı.

Yeni iPad 2'den bu yana tasarımı ilk kez değişen iPad'in yeni ismi iPad Air. Selefleri gibi 9.7 inç'lik bir ekrana sahip tabletin yeni tasarımı, iPad mini'yi andırıyor. Sadece 7.5mm kalınlığındaki yeni iPad, önceki iPad'lerden yüzde 25 daha ince. Ekran çerçevesi ise yüzde 43 daha ince. Ancak iPhone 5S'teki TouchID teknolojisine iPad Air'de yer verilmemiş.

iPad Air'de kullanılan işlemci, iPhone 5S'te de yer verilen Apple'ın en yeni A7 işlemcisi. Apple'ın iddialarına göre bu işlemci, ilk nesle (iPad 4'e göre değil) göre 8 kat daha hızlı ve grafik bakımından 72 kat daha hızlı. Yeni A7 işlemcisi, bilindiği gibi 64-bit mimariye sahip. iPad Air'in kamerası da nihayet Apple'ın önem verdiği konular arasına girmiş bulunuyor. Arka tarafta 5 megapiksellik bir iSight kamerasına sahip cihaz, ön tarafta 1080p FaceTime kamerasıyla geliyor. Ayrıca sesli sohbet için çift mikrofona yer verilmiş.

Tanıtımda verilen bilgilere göre iPad Air, 10 saatlik pil ömrü sunuyor.

Siyah, beyaz, gümüş ve "uzay grisi" renklerinde sunulacak olan iPad Air, iPad 4'ün yerini alacak ve yurtdışında 499 dolardan başlayan fiyatlarla 1 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak.

Retina ekranlı iPad mini 2 de tanıtıldı!

Retina ekranlı iPad mini 2 de tanıtıldı!

iPad mini'nin uzun süredir hayal edilen yüksek çözünürlüklü sürümü de San Francisco'daki etkinlikte gerçeğe dönüştü.

7.9 inç'lik ekrana sahip iPad mini 2, 2048 x 1536 çözünürlük (326 PPI) sunuyor. iOS'un son sürümü iOS 7'yle çalışan tablet, aynı yeni iPad Air ve iPhone 5S gibi işlem gücünü A7 işlemcisinden ve M7 yardımcı işlemcisinden alıyor. Yeni işlemci, Apple'a göre iPad mini'ye kıyasla 4 kat daha hızlı. GPU ise Apple'ın iddiasına göre 8 kat daha hızlı. MiMo destekli iki kat hızlı Wi-Fi, 10 saat pil ömrü, iPad mini 2'nin diğer özellikleri arasında.

iPad mini'nin arka yüzünde 5 megapiksellik bir iSight kamerası, ön yüzünde ise 1080p çözünürlüklü FaceTime kamerası bulunuyor.

Gri, beyaz ve uzay grisi renk seçenekleriyle "Kasım ayının sonlarında" piyasaya sürüleceği açıklanan yeni iPad mini 2'nin 16GB'lık sürümü 399 dolardan satışa sunulacak. 128GB'lık 3G destekli sürümün fiyatı ise 829 dolara ulaşıyor.

Ve etkinlikte ortaya çıkan diğer Apple bombaları!

Ve etkinlikte ortaya çıkan diğer Apple bombaları!

Bugünkü tanıtımda aslında yeni iPad'lerden önce OS X Mavericks'in, yeni MacBook Pro'lar ve yeni Mac Pro ortaya çıktı. İşte Apple'ın bilgisayar kullanıcılarına yönelik yenilikleri.

OS Mavericks

OS X 10.9 Mavericks, birden çok monitör için daha iyi destek, etkileşimli uyarılar ve yeni iBooks uygulamasıyla geliyor. İşletim sisteminin yeni sürümünde GarageBand uygulaması da yenileniyor. Uygulama içindeki sanal davulcu, parçalarınıza eşlik edebiliyor.

Güncelleme bugünden itibaren, üstelik ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yeni MacBook Pro'lar

Yeni MacBook Pro'lar

Hemen satışa sunulan MacBook Pro'ların 13 ve 15 inç'lik modelleri bulunuyor. Her ikisi de dördüncü nesil (Haswell) Intel Core işlemcilerini kullanıyorlar. 1.299 dolara satılacak olan 13 inç'lik sürüm 9 saat pil ömrü sunuyor. Fiyatı 1.999 dolar olarak belirlenen 15 inç'lik sürüm 8 saatlik pil ömrüne sahip.

Yeni Mac Pro masaüstü PC

Yeni Mac Pro masaüstü PC

Yeni Mac Pro, etkinlikte en çok dikkati çeken bilgisayar olmayı başardı. Fiyatı 2.999 gibi yüksek bir seviyeden başlayan yeni Mac Pro, küçük boyutlu kasasının içine dört çekirdekli Intel Xeaon işlemcileri, AMD FirePro D300 grafik işlemcilerini, 1TB'a kadar SSD depolamayı ve 64GB'a kadar DDRAM'ı sığdırmayı başarıyor. Apple'a göre yeni Mac Pro enerji konusunda oldukça tasarruflu; aynı zamanda Mac Mini kadar sessiz.

Okuyucu Yorumları