iPad Mini 4 ekranı iPad Pro'yu geride bıraktı

Yapılan testlere göre iPad Mini 4, bu alanda ağabeyi iPad Pro'yu gölgede bıraktı!

iPad Mini 4, Pro'yu solladı!

DisplayMate tarafından gerçekleştirilen kapsamlı testler iPad Mini 4'ün ekran kalitesi bakımından iPad Pro'yu gölgede bıraktığını gösteriyor.

DisplayMate, en son laboratuvar testlerinde yeni iPad Mini 4 ve iPad Pro ekranlarının yanı sıra geçen yılki iPad Air 2'yi analiz etti. Salı günü yayınlanan sonuçlara göre iPad Mini 4 hepsinin tepesinde yer almayı başardı.

Raporda geçen hafta piyasaya sürülen ve 799 dolarlık başlangıç fiyatına (Türkiye'de 2.999 TL) sahip iPad Pro'nun ekran kalitesinin şaşırtıcı sonuçlar verdiği görüldü. Piyasada gereğinden fazla tablet modeli olduğundan, görüntü kalitesi son derece önem taşıyor. Müşteriler farklı ürünler arasında seçim yaparken fotoğrafların görünümü ve güneş ışığı altında okunabilirlik gibi faktörlere bakıyorlar.

DisplayMate Başkanı Raymond Soneira, Eylül ayı başlarında piyasaya sürülen iPad Mini 4'ün kontrast oranı dışındaki her kategoriye damgasını vurarak "En İyi" skoru almayı başardığını söylüyor.

Mini 4 diğer tabletlerle karşılaştırıldığında renk doğruluğu, yüksek ortam ışığındaki kontrast oranı ve düşük ekran yansıması konularında rekor kırmış durumda. Laboratuvar testlerine göre 399 dolarlık başlangıç fiyatına (Türkiye'de 1.349 TL) sahip olan "küçük canavar" mükemmele yakın bir LCD ekran kalitesine sahip.

Okuyucu Yorumları