iPad Pro 2'de büyük değişiklikler olabilir!

Büyük değişiklikleri 2017'de çıkması beklenen iPhone 8'e sakladığı söylenen Apple, iPad için de benzer planlar mı yapıyor?

iPad için "durum çok ciddi"

Apple, iPad'yi yeni bir isimle boyutla baştan oluşturmuş ve karşımıza iPad Pro 12.9'u çıkarmıştı. Firma burada durmayıp, daha büyük değişiklikler yapacağının sinyalini veriyor.

AppleInsider'ın eline geçen bir notu yorumlayan KGI analisti Ming-Chi Kuo, 2017'de iPad serisine yeni bir ekran boyutu seçeneği ekleneceğini söylüyor. Buna göre yeni 10,5 inç'lik iPad Pro, 12,9 inç'lik iPad Pro 2 ve 9,7 inç'lik modelin arasında yer alacak. 10,5 ve 12,9 inç'lik modellerin yeni A10X yongasıyla çalışacağı, 9,7 inç'lik iPad Pro 2'nin ise şu anki modellerde kullanılan A9X yongasını kullanmaya devam edeceği söyleniyor. Dolayısıyla 9,7 inç'lik model, alt seviye bir model olacak.

iPad satışlarının düşmeye devam edeceğine inanan Kuo, Apple'ın buna rağmen 2018'de daha büyük değişiklikler yapacağını, esnek AMOLED ekranlı bir iPad tanıtacağını iddia ediyor. Yüksek kontrast oranıyla ve parlak renkleriyle tanınan AMOLED ekran, yapılacak "bir dizi donanımsal yükseltme"nin sadece bir parçası olacak.

Böyle dedikodulara dikkatle yaklaşmakta fayda var, ancak 2017'de AMOLED ekranlı bir iPhone 8 beklendiğinden, iPad'in de AMOLED ekrana geçmesi mantıksız görünmüyor. Apple'ın büyük değişiklikleri gelecek senenin iPhone'una sakladığı iddia edilmişti; bu yüzden iPad serisi için de önemli değişiklikler yolda olabilir.

Okuyucu Yorumları