iPhone 11, Üç Arka Kamera İle Gelebilir

Yeni iPhone üç arka kamera ile gelebilir ve Apple, yeni bir giriş seviyesi iPad modeli üzerinde çalışıyor olabilir!

Apple üçlü lense geçebilir!

iPhone 11 -veya iPhone XI- serisinin en üst modeli olacak olan cihazlar, üç arka kmaera sistemi ile gelebilir. Yeni raporlar, geçtiğimiz Ocak ayında ortaya çıkan raporları destekler nitelikte.

Yeni raporların kaynağı olan Japon teknoloji blog'u Macotakara, Apple'ın yapacağı hamleleri önceden kestirebilmesi ile meşhur. Blogun yazarlarının ayrıca Apple'ın tedarik zincirinde çalışan kişiler ile de yakın temas hâlinde olduğu belirtiliyor.

Macotakara'nın açıklamasına göre iPhone 11 serisinin en üst modelleri, üç arka kamera ve bir flaş modülünü cihaz üzerinde Huawei'nin Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerine benzer olarak yer alacak olan kare şeklinde bir bölmede bulunduracak.

Bu iddia, daha önce de ortaya çıkan birçok bilgisayar modellemesinde rastladığımız öngörüyü destekliyor. Bilgisayar çizimleri cihaz arkasındaki kamera modülünün güncel iPhone modellerinde de gördüğümüz çıkıntı ile geleceğini öngörse de bu konuda net bir bulgu henüz mevcut değil.

iPhone serisinin yeni modellerinin önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması bekleniyor ve eğer söz konusu iddialar doğru ise, bu iPhone modelleri üç arka kamera taşıyan ilk iPhone modelleri olacak. Söylentiler ve tahminler ayrıca arka kameraların yanı sıra ön kameralarda da geliştirmeye gideceğini ancak hızlı şarj konusunda bir ilerleme söz konusu olmayacağını öne sürüyor.

iPhone 11 ile sunulması beklenen iOS sürümü iOS 13'ün Apple'ın Haziran ayında düzenlemesi beklenen WWDC 2019 etkinliğinde tanıtılması ile yeni iPhone hakkında da daha derin ipuçlarına ulaşılması bekleniyor.

Bu esnada Apple'ın eski tasarımını ve Touch ID teknolojisini bulunduran yeni bir iPad giriş modelinin de tanıtılması bekleniyor. Eğer iddialar doğruysa, Apple'ın donanım departmanını oldukça yoğun geçecek bir süreç bekliyor olabilir.

Okuyucu Yorumları