iPhone 12'ye 3 yılın ardından gelen sürpriz özellik

Apple, hızlı kablosuz şarj yeteneği konusunda ciddi bir kısıtlamaya sahip olan iPhone 12'ye, çıkışından 3 yıl sonra sürpriz bir özellik ekledi.

iPhone 12'ye 3 yılın ardından gelen sürpriz özellik

Apple, iPhone 12’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte kablosuz şarj gücünü ikiye katlayarak 15 watt’a çıkarmıştı. Ancak yalnızca Apple markalı MagSafe şarj cihazlarının tam güçle çalışabiliyor olması gibi önemli bir sorun vardı.

MacWorld’ün bildirdiğine göre, en son iOS 17.4 sürümü artık üçüncü taraf Qi2 şarj cihazlarının da iPhone 12'nizi maksimum 15 watt güçte şarj etmesine izin veriyor. Qi2 15 watt kablosuz şarj desteğini iPhone 15 en başından beri desteklerken, Apple, iOS 17.2 yüklü iPhone 13 ve 14 için de bu standardı sundu. Bu sistem, Apple’ın “yönlendirici üyesi” olduğu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kablosuz Güç Konsorsiyumu (WPC) ile Apple’ın MagSafe’i üzerine kurulu. Ancak Ekim 2020’de iPhone 12 sunulduğunda Qi2 mevcut değildi ve WPC’nin orijinal Qi standardı 7,5 watt ile sınırlıydı. iPhone 12, MagSafe kullanıyor olması sayesinde, görünüşe göre Qi2’yi ve onun daha yüksek maksimum şarj kapasitesini destekleyebiliyordu.

Apple henüz bu değişiklik hakkında resmi bir yorumda bulunmadı. Ancak Macworld, iPhone 12’yi Qi2 cihazlarıyla test etti ve bunların resmi MagSafe şarj cihazlarının şarj hızlarıyla eşleştiğini buldu.

Ayrıca, şarj cihazı üreticisi Belkin de Qi2 şarj cihazlarının “Qi2 özellikli cihazlara 15 watt’a kadar hızlı kablosuz şarj sağlamak için tam sertifikalı” olduğunu bildirirken konu hakkında diğer soruların Apple’a yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Artık tüm MagSafe destekli iPhone’lar Qi2 şarjını destekliyor gibi gözüküyor.