iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Teknoloji dünyasının dikkatleri bu akşam Cupertino'ya çevrildi. Apple merakla beklenen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin tüm merak edilen özelliklerini lansmanda açıkladı. İşte iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max fiyatı, özellikleri...

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Teknoloji dünyasının gözü kulağı bu akşam Cupertino'dan gelen seslere çevrildi ve Apple son teknoloji ürünlerini tanıtmak üzere sahneye çıktı. Apple, milyonlarca insanın heyecanla beklediği iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri hakkında merak edilen sır perdesini nihayet kaldırdı. İşte Apple'ın yeni yıldızlarına ait ortaya çıkan tüm detayları...

Beklenildiği gibi, uzun süredir dedikodulara sebep olan titanyum kasa görücüye çıktı. Apple’ın “Seviye 5 Titanyum” olarak adlandırdığı malzeme, normal titanyuma göre çok daha güçlü. Üstelik Mars görevlerindeki uzay araçlarında kullanılanlar ile aynı. Titanyuma ek olarak Apple, plastik kısımlar için en güçlü plastik malzemeyi kullandıklarını dile getirdi. Cihazların iç iskeletinde %100 geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılmış. Apple’ın lansmanın başından beri defalarca dile getirdiği gibi bu; şirketin 2030 iklim hedeflerine ulaşmasında büyük bir adım.

Titanyum sayesinde her 2 model de şimdiye kadarki en hafif Pro modelleri olma unvanını kazanmış durumda. Keza akıllı telefonların kenarları da şimdiye kadar yapılmış en ince kenarlar. Modellerin dış kaplaması fırçalanmış bir yüzeye sahip ve PVD adında farklı bir yöntem kullanılarak geliştirilmiş. Ayıca bu kaplamaların her birinin yapımı tam 14 saat sürüyor. Sağlamlık konusundaysa modeller, dayanıklı bir arka cama ve Ceramic Shield adını verdiği sağlam bir ön yüzeye sahip.

Apple, beklenildiği gibi sessize alma düğmesini kaldırdı ve yerine yeni Eylem düğmesini getirdi. Aslında hala bir sessize alma düğmesi fakat bunun için tuşa basılı tutmanız gerekiyor. Karşılığında bir dokunsal tepki alıyorsunuz ve telefonun sessize alındığını anlıyorsunuz. Bunun dışında Eylem düğmesi ile sesli notları veya kamerayı açmak gibi farklı işlemler yapabiliyorsunuz. Yani kısacası buraya kısayollar atanabiliyor.

Ekran tarafında, iPhone 15 Pro 6.1 inç, iPhone 15 Pro Max ise 6.7 inç ekran boyutuna sahip. Apple, Dinamik Ada özelliğini yeni modellerde de kullanmaya devam ederken, ekran tazeleme hızını 120 Hz olarak belirlemiş. Always On Display teknolojisi iPhone 15 Pro serisi ile devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra Dolby Vision, HDR10 ve HLG desteği bulunuyor. 1600 nit parlaklık sunan ekran, dış mekanlarda bu parlaklığı 2000 nit seviyesine kadar çıkarabiliyor. LTPO teknolojisinin kullanıldığı panel 2,000,000:1 kontrast oranı sunuyor.

iPhone 15 Pro modellerini çalıştıracak güç ise A17 Pro Bionic işlemcisiyle sağlanıyor. Çip, sektörün ilk 3nm süreci kullanılarak üretiliyor ve bu sayede çipin küçük alanına daha fazla transistör sığdırılarak güç açısından daha verimli çalışması sağlanıyor. A17 Pro, yepyeni bir GPU da içeriyor. Apple, bunun performans ve verimliliğe odaklanan, tarihindeki en büyük yükseltme olduğunu söylüyor. Ekstra olarak yeni modellerde ışın izleme desteği de bulunuyor. Donanım tabanlı ışın izleme, yazılım tabanlı ışın izlemeye göre %20 daha hızlı performans sunuyor.

iPhone kullanıcıları artık çok daha profesyonel uygulama ve özelliğe kavuşuyor. Artık Pro Res formatında video çekmek mümkün. Sonunda Tip-C bağlantı noktasına geçen iPhone 15 Pro modelleri, düz iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın aksine USB 3.0 aktarım hızına sahip. Apple verilerin doğrudan harici bir sürücüye yazabileceğini söylüyor, bu da Pro Res ve diğer yüksek çözünürlüklü video formatlarını kullanan kişiler için harika. Yani bir sürücüyü doldurduktan sonra başka bir sürücüyle değiştirebilir ve iPhone'u ana kamera olarak kullanabilirsiniz.

Gelelim kameralara... Pro modellerinde daha büyük bir sensöre sahip "daha gelişmiş" bir 48MP ana kamera bulunuyor. Ana kamerada parlamayı azaltan yeni bir kaplama, portreler ve gece modu için daha iyi düşük ışık performansı, çeşitli odak uzaklıklarıve daha fazlası bulunuyor. ‌iPhone 15 Pro‌ Max’in telefoto kamerası, %25 daha büyük sensörle 180 mm odak uzaklığında 5x optik yakınlaştırma sunuyor.

Yeni iPhone 15 Pro Max'te 5X optik yakınlaştırma mevcutken, iPhone 15 Pro'da ne yazık ki yok. Geçmişte, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max tamamen aynı kamera kurulumuna sahipti. Bu yıl ise yalnızca iPhone 15 Pro Max Apple'ın telefoto zoom seçeneğine sahip.

Ultra geniş ve ana kamera, uzamsal videolar oluşturmak için birlikte çalışıyor. iPhone'unuzu kullanarak bir video kaydedebilir ve daha sonra çıkacak olan Apple Vision Pro başlığını kullanarak videonun 3D versiyonunu izleyebilirsiniz. Uzamsal video özelliklerinin diğer VR başlığı modellerinden herhangi biriyle çalışıp çalışmayacağı belli değil.

Apple, A17 Pro Bionic çipinin şüphesiz etkileyici performansından bahsederken, telefonun oyun potansiyeli üzerinde de fazlasıyla durdu. A17'nin potansiyelinden bahsederken, A17'nin AR oyunlarıyla güzel bir şekilde çalışacağından bahsediyor.

Son olarak iPhone 15 Pro Türkiye fiyatları da açıklandı. Beklentilerin aksine Apple, iPhone modellerinin hiçbirinde fiyatı yükseltmedi.

iPhone 15 Pro Türkiye Fiyatları Ne Kadar?

iPhone 15 Pro (128 GB) 64 bin 999 TL
iPhone 15 Pro (256 GB) 68 bin 999 TL
iPhone 15 Pro (512 GB) 76 bin 999 TL
iPhone 15 Pro (1 TB) 84 bin 999 TL

iPhone 15 Pro Max (256 GB) 76 bin 999 TL
iPhone 15 Pro Max (512 GB) 84 bin 999 TL
iPhone 15 Pro Max (1 TB) 92 bin 999 TL

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR