iPhone 15 yerine iPhone 13 alınır mı? Kimler almalı?

iPhone SE'nin özellikleri yetersiz, iPhone 15'in fiyatı çok yüksek. iPhone 14 ise zaten arada derede kalmış bir model. Eğer düşünceleriniz bu okuduklarınızla örtüşüyorsa, gelin bir de iPhone 13'e göz atalım...

iPhone 15 yerine iPhone 13 alınır mı? Kimler almalı?

Apple'ın gerçekten orta sınıf diyebileceğimiz bir telefonu yok. iPhone SE 2022'nin fiyatı bile şu an 28.999 TL'den başlıyor. Bu fiyat ilk bakışta uygun gibi görünse de, cihazın teknik özellikleri, ve özellikle de tek kamerası, çok da başarılı sayılmaz. iPhone 15'in fiyatı ise 58.499 TL'den başlıyor.

iPhone kullanmak istiyorsunuz ama iPhone SE sizin için yeterli değil. iPhone 15'in fiyatı ise çok yüksek. Bu durumda ne yapabilirsiniz? Daha doğrusu ne yapmanız daha mantıklı görünüyor?

Tam da bu noktada devreye iPhone 13 giriyor. 42.999 TL'lik başlangıç fiyatıyla iPhone 15'den daha uygun olmasına rağmen, günlük hayatınızda aradığınız tüm performansı sunabilen bir telefondan bahsediyoruz.

iPhone 15'in Dinamik Ada'sını bir kenara bırakın, çünkü henüz çok etkileyici bir özellik değil. Lightning'den USB-C bağlantısına geçişi de görmezden gelin. O zaman zaten elinizde iPhone 13'e oldukça benzeyen yeni bir iPhone kalacak.

iPhone 13, ana ve ultra geniş konfigürasyonlarda iki arka kameraya sahip. iPhone 15'in ana kamerası artık 48 megapiksel, ancak iPhone 13'teki kamera 12MP sensör olmasına rağmen her türlü ışık koşulunda hala harika fotoğraflar sunuyor ve kalite farkı sadece çok profesyonel arayışlar için fark edilebilir. Sosyal medya fotoğraflarınız için 12 MP fazlanın bile ötesinde kalite sunuyor.

İki cihazın işlemci gücü arasındaki fark da çok fazla değil. Aradaki 16.000 TL'ye değip değmeyeceği tartışılır. Dolayısıyla, şu sıralar iPhone 13 çok önemli bir fiyat/performans ürününe dönüşmüş durumda.

Tabii ki iPhone 15, önümüzdeki yıllar için çok daha hazır bir model. Ama dediğimiz gibi, konu bütçe olduğunda bazı fedakarlıklar yapmak şart. Eğer yeni bir iPhone almak niyetindeyseniz, bu değerlendirme de aklınızın bir köşesinde dursun...