iPhone 16 modellerinin batarya kapasiteleri sızdı

iPhone 16 serisinin batarya kapasiteleri, yeni bir sızıntıyla bir kez daha internete düştü. Bu yeni sızıntı, Plus modeli hariç, diğer 3 model için iyi haberler veriyor.

iPhone 16 modellerinin batarya kapasiteleri sızdı

Daha önceki bazı sızıntıları doğrulayan bir Weibo kullanıcısı, beklenen iPhone 16 serisindeki dört telefon için olası pil kapasitelerini paylaştı. Bu bilgi, iPhoner’larını yeni modellere güncellemeyi planlayan çoğu kişi için iyi haberler sunuyor olsa da, iPhone 16 Plus modelini bekleyenler, pil kapasitesinde belirgin bir düşüş nedeniyle hayal kırıklığına uğrayabilir.

Sızıntıya göre iPhone 16’nın olası pil kapasiteleri, standart, Plus, Pro ve Pro Max modelleri için sırasıyla 3.561 mAh, 4.006mAh, 3.355mAh ve 4.676mAh olacak. Bu listeye göre iPhone 16 Plus hariç diğer tüm modeller, 15 serisindeki karşılıklarına göre daha büyük bataryalara sahip olacak ve buna bağlı olarak daha iyi bir batarya ömrü beklenebilir.

Batarya boyutlarındaki bu artış çok ciddi olmayabilir ancak genel olarak Apple, yeniden düzenlediği tasarım sayesinde bu artış için bir fırsat bulmuş olabilir. Elbette yazılım güncellemeleriyle de beraber bu boyut artışının gerçekte ne kadar ek kullanım ömrü sağlayacağını ileride yapılan testler gösterecek.