iPhone 16 modellerinin yeni maketleri videoda yan yana görüntülendi

EFTM adlı YouTube kanalı, iPhone 16 serisine ait olduğunu iddia ettiği maket modellerin bir videosunu paylaştı. Maketlerde, söylentilere konu olan dikey kamera modülü ve eylem düğmesi özellikle dikkat çekiyor.

iPhone 16 modellerinin yeni maketleri videoda yan yana görüntülendi

iPhone 16 serisinin tanıtılmasına neredeyse dört ay kaldığından heyecan gittikçe artıyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, yılın en çok beklenen telefonları için şimdiden internette pek çok söylenti dolaşıyor. Bunlar arasında; yeni bir çekim düğmesi, daha büyük pil ve ekran boyutları, iki yeni titanyum renk seçeneği, lens parlamasını azaltacak yeni bir kaplama teknolojisi gibi birçok söylenti mevcut.

Son ortaya çıkan söylenti ise YouTube kanalı EFTM tarafından geliyor. Kanal, iPhone 16 serisine ait olduğu iddia edilen bazı maket modeller ile Eylül ayında Apple'dan neler bekleyebileceğimizi gözler önüne seriyor. iPhone 16 serisine ait olduğu iddia edilen metal maketlere bakarak serinin tüm detaylarını anlamak oldukça zor olsa da maketlerde söylentilere konu olan dikey kamera modülü yer alıyor.

Bununla birlikte, iddialara konu olan eylem düğmesi de maketlerde görülebiliyor. Ayrıca, YouTube kanalının paylaştığı maketlere göre, çekim düğmesi dört iPhone 16 modelinde de yer alıyor. Video, yakalama düğmesinin mevcut iPhone 15'te SIM tepsisinin bulunduğu yere konumlandırıldığını gösteriyor.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Apple, ABD'de satılan iPhone'larda eSIM'i standart hale getirdikten sonra daha fazla bölgede telefonlarından fiziksel SIM kartlarını kaldırmayı düşünüyor olabilir. iPhone 16 Pro Max'in iddia edilen maket üniteleri de söylentilere uygun olarak hafif bir tasarım değişikliği, yani yüksekliğinde hafif bir artışı işaret ediyor.