iPhone 16 Pro ile DSLR kameralara en sonunda veda edebiliriz

Yeni bir iPhone 16 Pro sızıntısına göre, akıllı telefonun kamerası, gerçek bir profesyonel kameraya çok yakın olacak. Bu da en sonunda bir cep telefonun DSLR fotoğraf makinelerini rafa kaldırmamızı sağlayabileceğini gösteriyor.

iPhone 16 Pro ile DSLR kameralara en sonunda veda edebiliriz

iPhone 16 Pro hakkındaki en son söylenti, Apple'ın yeni iPhone ile gerçek bir profesyonel kamera sunmaya daha da yaklaştığını gösteriyor.

iPhone 16 Pro'nun kamera yetenekleri hakkında şimdiden bazı söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamış durumda. Örneğin, Apple'ın her iki yeni Pro modeline de bir periskop lens ekleyeceği söyleniyor. Buna ek olarak, şirketin birincil lenste Sony'nin daha fazla ışık yakalayabilen ve gürültüyü azaltabilen yeni 2 katmanlı sistemini kullanması bekleniyor. Bu sayede sensör düşük ışıkta fotoğraf çekmeyi iyileştirirken dinamik aralığı da geliştirecek.

Bununla birlikte, ultra geniş lens için 48MP çözünürlüklü bir sensör de yoğun olarak konuşulan söylentiler arasında. Ayrıca Apple, iPhone 16 Pro'ya yeni bir Deklansör Düğmesi eklemeyi de planlıyor. Bu düğmenin ne gibi bir fark yaratacağı belli olmasa da MacRumors ve diğer yayın organları, Taptic Engine'den gelen titreşimler sayesinde bir düğmeye bastığınız izlenimi verecek kapasitif bir düğme olabileceğini bildiriyor. Düğme ayrıca basıncı ve dokunmayı algılayarak çeşitli komutları destekleyebilecek.

iPhone'un güç/bekleme düğmesine daha yakın olması beklenen bu yeni düğmenin, çoğu DSLR fotoğraf makinesinin sahip olduğuna benzer bir işlev ekleyebileceği de Instant Digital tarafından paylaşıldı. Söylenene göre, düğmenin yarısına kadar basıldığında odak veya pozlama kilitleniyor. Ardından, tam olarak bastıktan sonra fotoğraf çekiliyor.

Eğer bu gerçekleşirse, iPhone ilk kez bir düğmeye basarak odağı değiştirmiş olacak. Mevcut durumda ekrana dokunmak gerektiğinden, bu "analog" özellik sunulursa Apple çoğu fotoğrafçıyı klasik bir kamera yerine iPhone'u seçmeye ikna edebilir.