iPhone 16 Pro: iPhone 15 Pro ile aynı fiyata satılacak, ama iki kat daha fazla depolama alanı sunacak

Yeni bir haber, Apple'ın iPhone 16 Pro için iPhone 15 Pro fiyatlarını koruyacağını söylüyor. Ama bu kez kullanıcılar, aynı fiyata iki kat daha fazla depolama alanına sahip olabilir.

iPhone 16 Pro, iPhone 15 Pro fiyatına iki kat daha fazla depolama alanı sunacak

Yeni bir iddiaya göre Apple, fiyatları artırmadan iPhone 16 Pro’nun depolama alanını ikiye katlayabilir. Eğer bu haberler doğruysa Cupertinolu dev, 999 dolar başlangıç fiyatını koruyarak her iki iPhone 16 Pro modelini de 256 GB depolama alanından başlayarak sunacak.

LeaksApplePro tarafından paylaşılan bu bilgiler haber kaynağı yeux1122 tarafından da yayınlandı, ancak paylaşımlar farklı kaynaklardan geliyor gibi görünmüyor. Yine de, sızıntıyı kaynağı Apple’ın bu değişikliği ABD ve Çin’deki satışları artırmak için gerçekleştirmeyi düşündüğünü, diğer pazarlarda ise depolamanın iki katına çıkmasının fiyat artışına sebep olabileceğini bildiriyor.

Şu anda yalnızca iPhone 15 Pro Max seçenekleri 256 GB depolama alanıyla başlıyor. iPhone 15 hakkında söylentiler yayılırken ortaya çıkan haberler, Apple’ın Pro modellerinin fiyatlarını artırdığını söylüyordu ancak şirket, üst düzey modelde 128 GB seçeneğini kaldırdı ve başlangıç fiyatını 1.299 dolara çekti.

Apple, iPhone 16 Pro için de 256 GB depolama alanını en düşük seçenek yaparsa, şu anki fiyatlara göre onu 1.099 dolara satması gerekiyor. Bununla birlikte, 999 dolar üst düzey telefonlar için yeni “en iyi nokta” olarak görüldüğünden dolayı, Cupertinolu şirket iPhone 15 Pro 256GB için yine 999 dolar talep edecek.

iPhone 16 Pro’nun tanıtılmasına hala birkaç ay olduğu için, o zamana kadar pek çok değişiklik yaşanabilir.