iPhone 16 Pro Max, ayrıcalıklı bir kamerayla gelebilir

Apple iPhone 16'yı dünyaya tanıtmaya hazırlanırken, farklı modellerin özellikleri hakkında sızıntılar da ortaya saçılmaya devam ediyor. Peki, iPhone 16 Pro Max diğer modellere kıyasla daha gelişmiş bir kameraya sahip olabilir mi? Görünüşe bakılırsa cevap evet...

iPhone 16 Pro Max, ayrıcalıklı bir kamerayla gelebilir

Apple'ın yeni iPhone 16 modellerini dünyaya tanıtmasına fazla bir zaman kalmadı. 2024 model iPhone'lar piyasaya çıktığında, şirketin yapay zeka veya donanım konusundaki geliştirmelerini hep beraber göreceğiz ama bu sırada sızıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni bir sızıntıya göre Apple, iPhone 16 Pro Max'in ana kamerasını gelişmiş özel 48 MP Sony IMX903 sensörüyle üretecek. iPhone 16 Pro ise geçen yılki Sony IMX803 sensörünü kullanacak.

Daha önce söylentiler, her iki Pro modelinin de aynı avantajlara sahip olacağı ve Apple'ın iPhone 16 Pro Max'e özel kamera özellikleri sunmayacağı yönündeydi. Ancak öyle görünüyor ki Apple, hayranlarının en üst düzey özelliklere sahip olma isteğini tatmin etmek için "en ayrıcalıklı" bir model üretmek istiyor.

Sızıntı ne kadar doğru olabilir?

Bu yeni sensör, daha iyi performans için yeni bir tasarım, yüksek kaliteli görüntü verisi dönüşümü için 14 bit Analog-Dijital Dönüştürücü, daha iyi dinamik aralık ve gürültü kontrolü için Dijital Kazanç Kontrolü içeriyor olabilir. Tam özelliklerden ancak telefon piyasaya çıktığından emin olabileceğiz. Huawei gibi rakipler giderek daha fazla pazar payı kazanırken Apple'ın rakipsiz kalacak özellikleri iPhone'a eklemesi şaşırtıcı bir durum değil.

Dolayısıyla, bir kez daha yeni iPhone'ların yeni bir 48MP ultra geniş sensöre sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte iPhone 16 Pro kullanıcıları daha fazla ışık yakalayabilecek ve bu da 0,5x modunda çekim yaparken daha iyi fotoğraflar elde etmeyi mümkün kılacak.