iPhone 16 tasarımı, şimdi de bir kılıf fotoğrafıyla ortaya çıktı

iPhone 16'nın nasıl görüneceği hakkında pek çok iddia gördük. Ve şimdi de ortaya, iPhone 16'ya ait olduğu iddia edilen kılıfların fotoğrafı çıktı.

iPhone 16 tasarımı, şimdi de bir kılıf fotoğrafıyla ortaya çıktı

iPhone 16 serisinin önümüzdeki sonbaharda tanıtılacağı bir sır değil. Eylül ayına kadar hala uzun bir süre beklememiz gerekiyor olsa da, telefonun tasarımı hakkında çok sayıda iddia ve sızıntı gördük. Ve şimdi, üçüncü taraf bir kılıf üreticisinden yeni görüntüler geldi. Kılıf üreticileri, genellikle ürün hatlarını düzenleyebilmeleri için gelecekteki iPhone’ların tasarımlarına önceden erişime sahip oluyor.

X üzerindeki sızıntı kaynağı Sonny Dickson, iPhone 16’ya ait olduğu iddia edilen bir çift kılıfı paylaştı. Bazı kullanıcılar bu fotoğrafların iPhone X’in kılıfına benzediğinden şikayet etse de görünüşe göre Apple bu tasarıma geri dönüyor. Ancak tasarım tamamen aynı değil ve kamera modülünde eski iPhone X’te yer alana göre çok daha büyük bir kesit görüyor.

iPhone 16 tasarımının dikey bir kamera modülü düzenine sahip olacağı ilk kez duymuyoruz. Söylentilere göre Apple, standart iPhone alıcılarının da Uzamsal Video’dan yararlanabilmesi için daha önceki tasarımdan uzaklaşıyor.

Uzamsal Video kayıt özelliği, iPhone 15 Pro modellerinde bulunuyordu ve kullanıcıların Apple Vision Pro’da izleyebilecekleri 3D videolar kaydetmelerine imkan tanıyordu. Apple, bu teknolojiyi kullanarak video kaydetmek için dikey olarak hizalanması gereken hem ana hem de ultra geniş kameraları kullanıyor.

Daha önceki bir sızıntı, standart iPhone 16 modellerinde hem Eylem, hem de yeni Çekim düğmelerini göreceğimizi iddia ediyordu. Apple, Eylem Düğmesini iPhone 15 Pro modellerine özel yapmaya karar verirken, bu özellikler artık tüm iPhone’lara genişleyebilir gibi gözüküyor.