iPhone 16'larda MagSafe şarj sistemi de değişiyor

Apple'ın iPhone 16 serisi büyük bir merakla beklenirken, üçüncü taraf kılıf üreticileri tarafından kullanılan kalıpların ortaya çıkması yeni söylentilerin konuşulmasına neden oldu. Bu kalıplara göre, MagSafe şarj sistemi değişime uğrayabilir.

iPhone 16'larda MagSafe şarj sistemi de değişiyor

Eylül ayında yapılması beklenen lansman öncesinde iPhone 16 ile ilgili sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Ortaya çıkan son sızıntı, Apple'ın telefon serisinde kullanılan MagSafe şarj sisteminin bu yıl değiştirilebileceğini gösteriyor.

Neowin'in aktardığına göre, üçüncü taraf kılıf üreticileri tarafından kullanılan kalıplar gün yüzüne çıktı ve buna göre iPhone 16 modellerinin arkasındaki MagSafe halkalarının iPhone 15 modellerine kıyasla daha ince olduğu görülüyor. Bu çok büyük bir değişiklik olmasa da kablosuz şarj teknolojisinin daha verimli ve hafif hale gelmek üzere olabileceğine işaret ediyor. Diğer taraftan şarj cihazı boyutlarında bir küçülme görme ihtimalimiz de var.

MagSafe'in iPhone versiyonu 2020 yılında iPhone 12 ile birlikte piyasaya sürüldü. Bu yüzden mevcut 15W'lık şarj hızının artırılması da dahil olmak üzere bir yükseltme yapılması bekleniyor. Ancak bu aynı zamanda yeni iPhone'ların bir dizi yeni aksesuar ve kılıfa sahip olacağı anlamına da geliyor.

Bu kılıf kalıpları aynı zamanda iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için daha önce duyduğumuz dikey kamera dizilimini de gösteriyor. Bu dizilimin daha ucuz iPhone'ların uzamsal video kaydetmesini sağlayabileceği düşünülüyor.

Bununla birlikte, Pro ve Pro Max'in biraz daha büyük ekranlara sahip olacağına dair söylentiler de ortada dolaşıyor. Ancak bu kalıplara bakılırsa bunu bunu söylemek biraz zor. Sektörün son bir yıldaki gidişatı göz önüne alındığında, iPhone 16'nın iOS 18'in yardımıyla yapay zeka konusunda da büyük adımlar atması muhtemel.

Apple bu yıl her zamanki programına sadık kalırsa, iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max Eylül ayında ortaya çıkacak. Ayrıca, 7 Mayıs'ta birkaç yeni tabletin tanıtılacağı büyük bir iPad etkinliği düzenlenecek.